Image default
Érdekességek Sztori

Zokogva rendelték meg túl korán született kisfiuk koporsóját, végül mégis örömkönnyeket hullattak

Samantha Lasserre mindössze 24 hetes terhes volt, amikor londoni otthonában váratlanul rosszul lett. Szerető férje, Bruno azonnal bevitte őt a legközelebbi kórházba, de az orvosok nem tudták megakadályozni a kisfiú végzetesen korai születését.

Mivel a St. George’s klinika nem volt felkészülve egy 24 hetes koraszülött ápolására, két választási lehetőséget adtak az édesanyának. Vagy ott szüli meg a gyermeket, és ha valamilyen csoda folytán a pici életben marad, azonnal átszállítják őt az erre szakosodott Kingston kórházba, vagy megpróbálhatják mentővel átvinni őt még most, a néhány kilométerrel odébb lévő intézménybe. A második verzió azonban több rizikót is tartogatott, hiszen ha az úton indul be a szülés, akkor biztosan meghal a baba, mert a mentőben nincs olyan felszerelés, amivel egy ennyire koraszülött gyermeket életben tudnának tartani. Az aggódó szülők végül hallgattak az orvosokra, és nem kockáztattak. Maxime Lasserre nem sokkal később, alig 600 grammal született meg a St. George’s kórházban.

A szülőket már az is boldoggá tette, hogy a gyermekük élve jött a világra, de tudták, hogy az igazi nehézségek csak ezután jönnek. Minden pillanatban attól rettegtek, hogy közlik velük a rettenetes hírt: várva várt kisfiuk meghalt. A világon csak tíz olyan esetet regisztráltak, ahol a magzat ennyire korán, mégis élve jött a világra. A tíz gyermekből összesen kettő élte meg a párhónapos kort. Az édesanya még a kórházi ágyon feküdt, amikor zokogva rendelte meg kisfia koporsóját, és elkezdte intézni a baba temetését.

Maxime Lasserre azonban elszántan küzdött az életéért, annak ellenére, hogy 5 naposan már komoly műtétet kellett rajta végrehajtani. Belének egy része meghasadt, így egy két centiméteres darabot el kellett távolítani belőle. A kisfiú ezután sztómazsákot kapott, de minden megpróbáltatás ellenére keményen küzdött az életéért. Orvosai szerint nagyon szerencsés gyermek, mert június 4-én, egy újabb sikeres műtétnek köszönhetően, már nem kell többé sztómazsákot sem viselnie.

Maxime előtt még sok akadály áll, de mára képes önállóan lélegezni, szopni, és úgy tűnik, nemsokára teljesen rendbe fog jönni. A szakemberek szerint valóságos csoda, hogy a gyermek – azon túl, hogy életben maradt – hamarosan teljes, egészséges életet élhet.

(via)

Hasonló cikkek

Bálna rontott neki az úszó nőnek. Esélye sem volt a túlélésre, de aztán hihetetlen dolog történt

admin

Retró: emlékszel még Móka Miki mókatárára?

admin

Egy nő a férjével, a vőlegényével és két pasijával él együtt – szerinte mindannyian boldogok így

admin

A lány sírva videózta, hogy a nővér mit csinál haldokló apukájával

admin

A kórházból leugrott cigiért a boltba. Hátában egy fejszével – videó

admin

Agy nélkül született a brit kisfiú, de már megtanult számolni, és szörfözni is tud

admin