Image default
Egészség Élet

Veszélyesebb, mint gondolnád: 20 évvel rövidebb lehet az életed, ha ezt csinálod

Rosszabb, mint bármelyik betegség.

Hosszú élet

Mindenki hosszú, boldog életről álmodik. Van, aki tesz is érte, míg mások kevésbé figyelnek oda az egészséges életmódra. Mivel a szervezet egyénenként más és más, egyelőre még nem sikerült megfejteni, mi a hosszú élet titka. A legtöbben az egészséges ételekre és a sportra esküsznek, de sokan csak a stresszmentességet hangsúlyozzák ki. Egy biztos, nem feltétlen a betegségek miatt kell aggódnunk, ha hosszú életre vágyunk. Ugyanis most kiderült, hogy egy bizonyos szokás akár 20 évvel is megrövidítheti az életünket.

Ártalmas

Nem, most nem a dohányzásra vagy a túlzott alkoholfogyasztásra gondoltak a kutatók. Ugyanis kiderült, hogy az emberi szervezet legnagyobb ellensége az, ha a szőnyeg alá söpörjük a problémákat ahelyett, hogy megpróbálnánk megoldani őket. Sokan inkább nem vesznek tudomást a gondokról, amiket elnyomnak magukban, így előbb-utóbb azok miatt mentális betegségek alakulnak ki. A mentális betegségek pedig akár 20 évvel rövidebbé is tehetik az életünket – írja a Brigitte. De nem csak ezt állapították meg a kutatók.

Nagyobb figyelem

A kutatást végző csoport szerint sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk a mentális egészségünkre, és időben kezelni őket. Ugyanis a mentális egészség szép lassan rombolja le a szerveztünket is. A depresszió páldául magas vérnyomást és cukorbetegséget is eredményezhet

Hasonló cikkek

A Románok szerint az első ember románul beszélt – tanulmánnyal is próbálják alátámasztani

admin

Űrkutatásért felelős miniszteri biztos: Ideje hogy Magyarország is űrhajót lőjön a világűrbe

admin

Dió a mézben!Mutatjuk ennyi jótékony hatása van ennek a csemegének

admin

Bögrés kalács kakaósan és diósan – mennyei! Mentsd el a receptet!

admin

5 FONTOS TÉNY AMIT TUDNOD KELL A VÉRCSOPORTODRÓL

admin

Még a nagyimtól tanultam ezt az egyszerű trükköt: azóta mindig ezt alkalmazom, és sosem dugul el a lefolyóm

admin