Vége a nyárias időnek: alaposan visszaesik a hőmérséklet

Vasárnappal véget ért a nyárias meleg. Még a hétvége utolsó napján 24-28 fokra számíthatunk, de a fagyosszentek mégiscsak meghozzák a lehűlést.

Hétfőn hidegfront vet véget a jó időnek. Záporokkal, zivatarokkal érkezik, és a hőmérséklet is alaposan visszaesik.

A Dunántúlon és a déli országrészben kell több csapadékra számítani, itt felhősebb lesz az ég, míg északon sok napsütést ígérnek. A szél élénk lesz, és erősebb lökések is kísérhetik. A hőmérséklet 20 fok körül várható, de lesz olyan vidék, ahol ennél alacsonyabb hőmérsékletre számíthattok.

Kedden újabb eső, zápor és zivatar várható, főleg a Dunától keletre, és az északnyugati határ mentén. Többnyire felhős lesz az ég, a maximumok 17-24 fok között alakulnak. A szél is marad.

Szerdán párás, ködös reggelre ébredhetünk. Délelőtt még lehet számítani esőre, de már többet süt a nap. A szél élénk marad, a hőmérséklet pedig 15-22 fok között várható.

Csütörtökre csökken a csapadék, de zápor, zivatar azért még kialakulhat. Több órás napsütés mellett felhők is képződnek és a szél sem csillapodik még. A legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között alakul.

A hétvégére némi javulást ígérnek, pár fokkal emelkedhetnek a hőmérsékletek, de úgy tűnik, hogy a nyárias időre még várni kell.

Forrás: Időkép