Image default
Érdekességek Sztori

Szakértő: “Heti háromszor elég tisztálkodni!” – Te hányszor tisztálkodsz egy héten?

Amerikában az emberek kétharmada zuhanyozik minden nap, Ausztráliában a lakosság 80 százaléka, Kínában viszont átlagosan csak heti kétszer tisztálkodnak meg alaposan. Érdemes-e tehát nap mint nap lefürdenünk? – tették fel a kérdést a Harvard Egyetem szakemberei.

Mint írják, az emberek általában három okból zuhanyoznak minden nap: aggódnak a testszaguk miatt, segíti őket a felébredésben, illetve a napi rutin fontos része.

A túl gyakori tisztálkodás azonban árthat az egészségünknek, bőrünket ugyanis egy természetes olajréteg borítja, amely fenntartja a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát. A fürdéssel, dörzsöléssel ezt gátoljuk. Kiszáradhat a bőrünk, repedezetté válhat, és az immunrendszerünk is gyengülhet, ugyanis annak is szüksége van bizonyos számú baktériumra a tökéletes működéséhez, megerősödéséhez.

Összegezve megállapították, hogy heti néhány alkalommal elég lefürdeni, illetve akkor van szükség gyakoribb mosakodásra, ha túlságosan izzadunk, például edzés után vagy nagy melegben. Pár perces zuhany elegendő lehet, csak figyeljünk oda a hajlatainkra, például a hónaljra.

Hasonló cikkek

Egy nő a férjével, a vőlegényével és két pasijával él együtt – szerinte mindannyian boldogok így

admin

A lány sírva videózta, hogy a nővér mit csinál haldokló apukájával

admin

A kórházból leugrott cigiért a boltba. Hátában egy fejszével – videó

admin

Agy nélkül született a brit kisfiú, de már megtanult számolni, és szörfözni is tud

admin

„Terhes lett a 15 éves lányom, én fogom felnevelni a babát”

admin

Letartóztattak egy 83 éves hölgyet, aki a macskáit lopásra tanította be – 200 milliónyi ékszert loptak össze a cicák

admin