Image default
Egyéb

Sokkot kapott a baleset után a Viking Sigyn kapitánya: ezt az óriási hibát követhette el, miután megtudta, hogy összeütközött a Hableánnyal

Sokkot kapott és összefüggéstelenül beszélt egyszerre angol, német és orosz nyelven a Viking Sigyn kapitánya, miután az általa vezetett szállodahajó összeütközött a Hableánnyal.

A Hableány május 29-én hét másodperc alatt süllyedt el a Margit híd közelében. A Viking Sigyn ukrán kapitánya ezután három perccel kért segítséget rádión, ám mivel sokkot kapott, zavartan és összefüggéstelenül beszélt – erről először a Magyar Nemzet számolt be a rádiós diszpécserek tanúvallomása alapján.

A diszpécserek emiatt nem értették pontosan, mi történt, ráadásul – mint kiderült – a kapitány rossz rádión jelentette a balesetet, mivel vészhelyzet esetén a 16-os csatornát kell használni.

Az RTL Klub Híradója által megkérdezett szakértő szerint ez hatalmas probléma.

„A 16-os csatorna arra szolgál, hogy amennyiben valamilyen baj történik, lehetőség szerint mindenki, aki a környéken tartózkodik hallja ezt. A 16-os csatorna a legnagyobb teljesítményt alkalmazza, ami egy rádión elképzelhető” – mondta a szakértő, aki szerint ilyen katasztrófáknál a másodpercek is számítanak.

Mint ismert, a Hableány május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután ütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableány fedélzetén összesen 35 ember utazott, köztük 33 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet. A tragédiát mindössze hét ember élte túl.

E

Hasonló cikkek

Borzalmas rejtély: holtan találták a 25 éves futónőt az utcán

admin

Bestiális kegyetlenséggel ölte meg a magyar lányt – Először szólalt meg az ügyben a modenai rém

admin

MOST ÉRKEZETT: A rendőrök nem vették komolyan a bejelentést a rózsadombi családirtó ügyében

admin

Egy 37 éves pécsi férfi ököllel többször megütött egy 11 éves gyereket, mert az “csúfolta”

admin

Tegnap este sajnos lekéstem az utolsó buszt, így gyalog indultam el az országúton.Gondoltam az arra járó első autót lestoppolom.

admin

Majka hatalmasat esett koncert közben, majd keményen beleállt a Petőfi Rádióba

admin