Sohasem voltak királyhalmi temetőben migránsok..sőt migránsok nem is léteznek!!

Nagy vihart kavart a nemrégiben közzétett posztunk amiben a Délmagyar.hu cikkére hivatkozva bemutattunk egy kislány levelét amiben leírta a királyhami temetőben megélt esetét a migránsokkal. Tisztázzunk valamit Szerbia, Vajdaság egy faluja, de a kép csak illusztráció volt a posztnál mint ahogyan azt írtuk a posztban.Na mindegy is mutatjuk a kislány levelét:Tíz éve hunyt el drága nagymamám. Reggel hétkor, még a nagy meleg előtt kimentem a temetőbe. A sírján hét migráns ült, nagyban csámcsogtak.

Egyedül voltam. A kezemben egy csokor virág. A zacskóban rongy, gyertya, gyufa, víz.  Királyhalom, 2017. július 4. A kereszten egy koszos blúz, az ülő, húsz év körüli fiatalemberek mellett konzervdobozok, zacskók, szemét. A sír körüli virágok letaposva, a lábukkal letörték. Nem ettek, zabáltak. A szájukból potyogott ki a kaja. Vigyorogva néztek rám, hablatyoltak arabul, legújabb típusú mobiljukon zenét hallgattak, mutogattak mindenféle perverz dolgokat. Nem féltem. A dühöm erősebb volt. Nem tudom, mit szerettem volna elérni, amikor üvölteni kezdtem. Talán azt, hogy meghallja valaki, hogy mi történik, talán azt, hogy menjenek el, hogy letakarítsam nagyim sírját, és vízbe tegyem a virágokat. Ők voltak fölényben. Tudtuk ezt mindannyian. Meg sem mozdultak. Továbbra is mutogattak. Láttam a szemükben a pe….z vágyat. A gyűlöletet.

Én folyamatosan üvöltöttem. Azt, hogy tahók, hogy meggyalázzák a sírjainkat. Hogy már évek óta rettegésben tartanak bennünket. Hogy nem tudnak normálisan viselkedni egy idegen országban, amelyik átengedi őket. Hogy tönkretették a kertjeinket. Hogy leszüretelték a gyümölcsöseinket.

Hogy feltörték és szétverték a kis vityillónkat a határban. Hogy ellopták az ott lévő szerszámainkat. Hogy nincs, aki segítsen nekünk, hazaiaknak. Hogy könnyű lelkiekben támogatni bennünket Belgrádból meg Újvidékről, de nem történik semmi a valóságban. Senki nem téríti meg a károkat. Félünk. Féltjük a gyerekeinket. Mintha a falnak üvöltöttem volna. A hét gonosz nyálcsorgatva bámult továbbra is.

Sírva mentem hazáig. A kezemben egy csokor virág. A zacskóban rongy, gyertya, gyufa, víz. Remegtem. A dühtől. A tehetetlenségtől.

Drága Nagyi! Ne haragudj, hogy nem tudsz békében pihenni! Ne haragudj, hogy ezt megengedtem!

Délhír nyomán Kiemelt fotó illusztráció. Elképesztő mennyiségű okos fotelforradalmár lázadt fel a poszt olvasása után!Nincsenek migránsok a Szerb határon?Ez komolyan egy vicc amit ezek az emberek gondolnak!

Mindjárt megnézheted a napi helyzetet is!

Íme a 2015ben készült videó amiből a kiemelt kép született.

Na akkor nézzük mi a helyzet pillanatnyilag Forrás: http://pannonrtv.com

Naponta érkeznek újabb migránscsoportok Királyhalomra (videó)

migrans kiralyhalom 1Egyre nagyobb gondot jelentenek Királyhalmon az illegális bevándorlók. Napközben a közeli tőzegerdő fái között húzódnak meg. Délután azonban letáboroznak a helyi közösség épülete előtt, illetve a temetőben, ahol friss vízhez és áramhoz juthatnak.

Napok óta folyamatosan érkeznek kisebb-nagyobb csoportok az észak-bácskai településre. Többségük itt szeretne illegálisan átjutni a határon. Egyeseknek konkrét úti céljuk még nincs. A lényeg, hogy az Európai Unióba jussanak. „Azért jöttem ide, hogy találjak egy helyet, ahol biztonságban élhetek. Nincs határozott úti célom. Ott fogok megállni, ahol biztonságban élhetek. Nincs konkrét úti célom, mint például Németország vagy Ausztria.”

migrans kiralyhalom 4
Másoknak már van elképzelésük arról, hogy hova mennének. „Németországba mennék, de nagy gondot jelent számunkra a magyar rendőrség. Nem tudunk átjutni a határon, nem tudunk bejutni.”
migrans kiralyhalom 3
A bevándorlók sokszor saját testi épségüket kockáztatva akarnak átjutni Magyarországra. Elmondásuk szerint a hatóságok azonban mindkét oldalon folyamatosan ellenőrzik a területet és mindent megtesznek, hogy megfékezzék őket.

migrans kiralyhalom 2
Királyhalomra a napokban tömegesen érkeztek bevándorlók, akik itt az erdő alatt húzzák meg magukat a nagy melegtől. Most azonban a szerb rendőrség – állításuk szerint – elzavarta őket, így visszamennek Szabadkára.
migrans kiralyhalom 5
A bevándorlók egy-két napot tölthetnek a faluban, de folyamatosan érkezik az utánpótlás, így tömegesen jelennek meg az utcákon. A helyiek türelme egyre inkább fogy. Többen megoldást követelnek a problémára. Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség közgyűlési elnöke szerint 24 órás rendőri felügyelet kellene Királyhalomra. „Az elmúlt tíz napban folyamatosan napi harminc-negyven személy érkezik a falunkba, akik tulajdonképp ott töltik az éjszakát. Elfoglalták praktikusan a temetőnket egy az egyben tőlünk. De nagyon sok gazda is panaszkodik, hogy a gyümölcsösökben lévő gazdasági épületeket feltörik, ott alszanak. Praktikusan ki se mozdíthatóak.”

A migránshelyzet is a napirenden szerepel majd a szabadkai Városi Képviselő-testület következő, július 6-i ülésén – nyilatkozta Horvát Tímea. Az alpolgármester Királyhalmot hozta fel példának ebben az esetben. „Ez óriási probléma. Azt gondolom, hogy Szabadka egy olyan város, amely megérdemli ugyan azt, amit a sidiek megérdemeltek, hogy több év után bezárták a befogadó központot. Vagy például Belgrád területén elkezdődött a migránsok elszállítása más befogadóközpontokba Szerbia területén. Azt gondolom, hogy Szabadka, a szabadkai polgárok a közbiztonság végett és a környezetünk végett megérdemeli.”

Nagy gondot jelent, hogy az illegális bevándorlók jelentős része ellenőrizetlen körülmények között kószál egyes településeken – panaszolták az emberek.