Image default
Hírek Közügyek

Senki nem tud semmit a kisvárdai idősotthonról, amire 2,5 milliárdot adott az állam

1,5 évvel ezelőtt 2,5 milliárd forintot adott az állam egy kisvárdai szociális intézmény kialakítására, de azóta sem indult el a projekt, és az illetékes cég vezetői sem tudnak semmit mondani róla  – derül ki a Hvg.hu cikkéből

2017 végén döntött arról a kormány, hogy 2,5 milliárd forintot ad a Kárpát-medencei speciális elhelyezési központ nevű intézmény kialakítására, ami elméletben idősek és rászorulók elhelyezését biztosítaná. A pénzt a Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft. kapta, amelynek vezetői között a Kisvárdán – Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter városában – rengeteg érdekeltséggel rendelkező Mikucza-család tagjai is megtalálhatók. 

Seszták Miklós kormánybiztos

Seszták Miklós kormánybiztosFotó: Balázs Attila / MTI

A Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft. Nyíregyházán már működtet egy magánkórházat, a Finnamed Klinikát, amelynek megnyitóján több fideszes politikus is megjelent, maga Seszták Miklós személyes jóbarátként köszöntötte a magánkórház vezetőit. Ugyanakkor Hvg cikke szerint az elmúlt közel másfél év alatt egy kapavágás sem történt a speciális elhelyezései központ projektjében: nem volt közbeszerzés, tervpályázat vagy kivitelezői felhívás, sem a magyar, sem az uniós közbeszerzési értesítőben. Mikor a cég jelenlegi és mostani vezetőit keresték, azok egymásra kezdtek mutogatni az illetékesség ügyében, Mikucza Zsolt ügyvezető kapacitás hiány miatt passzolta tovább a kérdéseket Török Lászlónak, aki viszont közölte, nem ő az aktuális szereplő a történetben, de azt nem tudta megmondani, hogy akkor kicsoda. 

A cikk szerint a városban az a pletyka terjed, hogy rövidesen bezárnák a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház egyik leromlott állapotú, 200 ágyas épületét, ennek felújítása után nyithat meg valamikor a kormányhatározatban szereplő milliárdos elhelyezési központ.

A lap beruházásról szerette volna megkérdezni a 2,5 milliárdos támogatás kiutalásával 2017 végén fejlesztési miniszterként megbízott, 2018 áprilisa óta a térség fejlesztéséért és gazdaságélénkítéséért felelős kormánybiztosként is dolgozó Seszták Miklóst, és Leleszi Tibort, Kisvárda fideszes polgármesterét is. Tőlük azonban munkatársaik ígérete ellenére nem kaptak visszahívást.

Seszták miniszteri regnálása idején Kisvárda rendkívüli mennyiségű uniós pénz áramlott a Kisvárdára, helyenként egészen bizarr projektekre. Nemrég az Index is ellátogatott a városba, hogy saját szemünkkel megnézzük, hogy áll a látványszegénynegyed, a Mad Max tematikájú gokartpálya vagy a termálvizes lórehabilitációs központ kialakítása (spoiler: egyelőre sehogy).

Hasonló cikkek

Tragédia a vasúti átjáróban: egy nő és három gyerek vesztette életét

admin

Agyonlőttek a rendőrök egy agresszív férfit Abdán,a mentősök kérték a rendőrök segítségét egy beteghez, aki bozótvágóval a kézben fogadta őket.

admin

Szijjártó:Iskolákat építünk kórházakat támogatunk,templomokat újítunk fel Afrikában és a közel keleten

admin

A jövő elkezdődött: egy fegyveres repkedett légdeszkán a párizsi katonai parádén-Videó

admin

Csúszik Ambrus Zolit temetése, nem volt egy fillér félre tett pénze sem, a lánya fogja eltemetni

admin

Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

admin