Image default
Hírek Közügyek

Rengeteg magyar fiatalt keresnek: 300 ezres fizetés, végzettség sem kell

Rengeteg munkavállalóra lenne szüksége az országnak, az üres álláshelyek száma folyamatosan növekszik. Heteken belül többszáz ezer potenciális munkaerő szabadul fel, akiket csak meg kell szólítani és beterelni a megfelelő helyre. De vajon nekik is megéri?

Több mint 80 ezer munkavállalóra lenne szükség azonnal a magyar gazdaságban – derül ki a KSH adataiból, a valós szám ennél pedig még magasabb lehet, és az üres álláshelyek száma folyamatosan növekszik. Éppen ezért nem csak a nyugdíjas munkavállalókra, a kismamákra, de a diákmunkásokra is óriási szüksége van a magyar gazdaságnak

Heteken belül meg is indul a nagy roham, és több százezer diák kezd el keresni a nyárra valamiféle könnyű, szaktudást nem igénylő munkát, éppen ezért nem árt sietni, hogy a megfelelő, jól fizető helyek még meglegyenek. Talán soha nem volt még akkora szüksége rájuk a magyar gazdaságnak, mint mostanában. Nem csak anyagiak, hanem az esetleges tapasztalatszerzés miatt is érdemes kipróbálnia magát minden diáknak a munkaerőpiacon, arról nem is beszélve, hogy még kapcsolatokat is lehet építeni, ami még könnyebbé teszi a tanulmányok végeztével az elhelyezkedést.

Kapkodnak utánuk a magyar cégek

Látványosan növekszik a dolgozni akarók érdeklődése, és a munkáltatói oldalon is 50 százalékkal nagyobb igény mutatkozik a diákmunkára – derül ki a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének adataiból. Kis túlzással szinte kapkodnak is a magyar cégek tavasszal és kora nyáron a diákok után, és nem csak a főiskolai, egyetemi hallgatók, de a középiskolások is jó eséllyel pályázhatnak.

Ma már nem feltétlenül az iskolaszövetkezetnek kell menni a cégek után, sok esetben ők maguk keresik fel a szolgáltatókat, és nagyon jó a fogadtatásuk ezeknek a fiataloknak, nagy általánosságban elmondható, hogy elégedettek velük.A törvény szerint ma már akár 16 éves kortól is lehet dolgozni: “Főszabály szerint munkavállaló az lehet, aki a tizenhatodik életévét betöltötte. Továbbá, ettől eltérően munkavállaló lehet az a tizenötödik életévét betöltött tanuló, aki nappali rendszerű képzés keretében tanulmányokat folytat, de csakis az iskolai szünet tartama alatt végezhet munkát” – olvasható az NFSZ honlapján.

Összesen 93 800 diák dolgozott 2017-ben a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) tagszervezetein keresztül, ami az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb foglalkoztatási forma. Becslések szerint a teljes iskolaszövetkezeti szektor által foglalkoztatott diáklétszám 2018-ban 180 0000 fő körül volt.

Lassan kezdődik…

A nyár eleje nagy dömping hamarosan indul. “A fővárosban és az egyetemi nagyvárosokban kifejezetten könnyen találhatnak maguknak munkát a diákok, az országosan tapasztalható munkaerőhiánynak köszönhetően. A magyar cégek nagy bajban vannak, szükségük van a friss, olcsó munkaerőre” – mondta el a Pénzcentrumnak korábban Majzik Nándor, a Meló-Diák Iskolaszövetkezet vezetője. A felajánlott munkakörök közül az irodai és a könnyű fizikai, valamint a hostess munkák jellemzőek a leginkbb – ez utóbbi nyáron a legerősebb, ilyenkor van igazán nagy számban szükség rájuk. 

“Az előző évek alapján elmondható, hogy a középiskolások, főleg a végzősök most még az érettségi lázában égnek, a többiek júniusban rohamoznak minket, de a május is már egy erős hónapnak számít – tehát heteken belül elárasztanak minket” – tudtuk meg Szetlák Tamástól, az Atlasz Csoport igazgatójától.

Felutazzak Pestre?

A fővárosban és vidéken nagy különbségeket munkakörök tekintetében nem tapasztalható, amivel a vidék többet tud nyújtani, az bizonyos környéken a mezőgazdasági jellegű lehetőségek. És órabérekben sincs akkora különbség, amiért megérné Budapest felé venni az irányt. A Balaton és az üdülőhelyek környékén kiemelkedik a vendéglátás, mely szinte minden helyben élő, és oda vándorló munkaerőt felszív.

1100 alatt ma már nincs órabér

A legkevesebb elérhető bér az a bruttó 1100 forint óránként, ebből 15 százalékos szja-t fizet, aki szövetkezeten keresztül helyezkedik el (ez nettó 935 forintot jelent) A maximum azonban ennek akár a duplája is lehet, azaz bruttó 2000 forint (nettó 1700 forint).  Ilyen például az ügyfélszolgálatos munka, amihez azonban már nagyon magas szinten kellett beszélni egy idejen nyelvet. Ebből jól látszik, hogy a nyelvtudás sokat ér a munkaerőpiac ezen szegletében is. Átlagosan a minimális tapasztalatot igénylő irodai munkák bruttó 1300-1400 forintos árfolyamon mennek” – folytatta Szetlák Tamás. Eszerint akár nettó 192 ezer- 270 ezer forintot is meg lehet keresni heti 40 órás munkaviszonyban.

Közvetlen szerződés

Ha közvetlenül a céghez mennél, akkor feltétlenül szerződést kell kötnöd, még mielőtt ténylegesen dolgozni kezdenél. Ennek tartalmaznia kell a munkáltató pontos megnevezését, címét, a munkavállaló nevét és lakcímét, az alapbér összegét, a munkakör megnevezését, illetve a munkavégzés helyét.

Mindezek mellett a munkaszerződésben meg kell jelölni munkaviszony szempontjából lényeges adatokat, így az adószámot is, így később egyszerűen ellenőrizhető, hogy a munkadó tényleg bejelentette-e a fiatal munkavállalót.

Iskolaszövetkezetek

Iskolaszövetkezeten keresztül, nem munkaszerződést, hanem tagi szerződést kötnek a fiatalok, miután belépnek a szövetkezetbe, amelyik előzőleg vállalkozási szerződéseket, megbízási szerződéseket köt a cégekkel. A diákok és a cégek között tehát nincs közvetlen szerződés, nekik nem is kell bejelenteni őket. Kicsit hasonlít a munkaerőkölcsönzésre, habár alapvetően más természetű foglalkoztatásról van szó. Diákokat csak iskolaszövetkezet által lehet kedvezményes foglalkoztatási formában alkalmazni, tehát a fiatal munkavállalók így adott esetben többet kereshetnek, mintha közvetlenül a céggel kötnének szerződést.

Ráadásul sokkal gyorsabb is, hiszen ma már az Atlaszban például lehetőség van távoli szerződéskötésre is, így egy applikáció segítségével ma már otthonról is lebonyolítható ez a folyamat. 

Toborzási módszerek

Akár a munkaerőhiány is csillapítható lenne a szemléletformálással – osztotta meg velünk tapasztalatait Szétlák Tamás: a cégek ma még mindig álláshirdetésekben gondolkoznak, az egészre egyfajta hr folyamatként tekintenek, holott a toborzás inkább a marketing irányába tolódott el.

Hasonló cikkek

5 napja eltűnt a 13 éves Mercédesz, nagy erőkkel keresi a rendőrség

admin

Rogán Antal betiltatta a kutyasétáltatást a parkokban – 50 ezer forintos bírságot kaphat aki megsérti

admin

Októberig marad a kánikula? – hosszú nyárra-őszre kell számítani

admin

Indul a kampány, a nyugdíjasok rezsiutalványt, a közfoglalkoztatottak nettó 54 ezer forint pluszpénzt kapnak az Orbán-kormánytól

admin

Videóra vette két lány, ahogy egy férfi zaklatja őket a Múzeumkertben

admin

KIADTÁK A RIASZTÁST: Jön a vihar! 80km/órás széllel csap le

admin