Image default
Hírek Útinform

Öt megyére adott ki vészjelzést az OMSZ: búcsút inthetünk a napsütésnek, kettészakítja az országot az érkező hidegfront

Felejtsük el azt a ragyogó napsütést, ami a szombatot jellemezte, vasárnaptól minden más lesz.

Északnyugatról érkezik hazánkba az a hidegfront, amely hazánk időjárását jelentősen befolyásolja majd az elkövetkezendő napokban. A Dunántúlon éppen ezért a mai nap folyamán erősen felhős, borult időre lehet számítani, több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Ezen a területen többfelé megerősödik a szél, a Nyugat-Dunántúlon viharossá is fokozódhat, illetve a zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. Ezek miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat 5 megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Északkeleten változóan felhős idő várható, csak estétől lehet minimális mennyiségű csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 14, keleten 24 fok körül alakul. Késő estére pedig 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőtől tovább terjeszkedik a csapadékzóna, a Dunántúlon továbbra is túlnyomóan borult lesz az ég, keletebbre haladva pedig vékonyodó, szakadozottabb felhőzetre számíthatunk, északkeleten viszont még több órára is kisüthet a nap. Az ország nyugati és középső részén sok helyen várható eső, zápor, keleten pedig elszórtan jelentkezhet csapadék. A Dunántúlon viharos északi szél fúj majd, de országszerte erős lesz a szélmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 24 fok között várható, keletről nyugat felé haladva lesz egyre hidegebb.

A Dunántúlon élők keddre sem lélegezhetnek fel, az előző naphoz hasonlóan míg itt borult lesz az ég, keleten még napsütéses időszakokra is van kilátás. Ugyanakkor kedden már országszerte várható eső, az északkeleti, északi szelet erős vagy viharos lökések kísérik, és ezúttal is a Dunántúl nyugati részén lesz a legalacsonyabb a hőmérséklet. A legmelegebb órákban is legfeljebb 5-10 fok között lehet a hőmérő higanyszála az ország nyugati részén, míg keleten 20 fok körül is alakulhat a csúcshőmérséklet.

(Met.hu)

Hasonló cikkek

5 napja eltűnt a 13 éves Mercédesz, nagy erőkkel keresi a rendőrség

admin

Videóra vette két lány, ahogy egy férfi zaklatja őket a Múzeumkertben

admin

KIADTÁK A RIASZTÁST: Jön a vihar! 80km/órás széllel csap le

admin

Úgy meghízott a CSI sztárja, hogy fel sem ismerné

admin

Alig ismert szabály az utakon: 130 ezerre is büntethetik az autósokat

admin

Bochkor Gábor: Az exem átpártolt a nőkhöz

admin