Image default
Bulvár

Orbán a magyar himnusz éneklését betiltató szlovák párt elnökével, a magyarfaló Slota volt helyettesével nézte az EB-selejtezőt

Orbán Viktor miniszterelnök a magyarellenes Ján Slota egykori helyettesével, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökével együtt nézte a hétfői Magyarország-Szlovákia Eb-selejtezőt – szúrta ki a 444.

Andrej Danko, a szlovák parlament házelnöke egy arany fokost is ajándékozott Orbánnak, ezt a Facebookon is dokumentálta:

Danko 2012-ig a magyarellenes Ján Slota helyettese volt a radikális nemzeti pártban – miután az SNS másodszor is kiszorult a parlamentből, átvette az elnökséget, és visszajuttatta a pártot a parlamentbe. Az ő pártja nyújtotta be a himnusztörvényt, melynek értelmében akár 7000 eurós bírságot is kaphatott volna az, akinek rendezvényén egy idegen ország, például Magyarország himnuszát éneklik, és nincs a helyszínen az adott ország hivatalos küldöttsége. A himnusz éneklésének büntethetőségét végül megszüntették, miután a parlament 103 szavazattal megszavazta a Híd módosító javaslatát.

Danko augusztusban a szlovák parlament előtt felállított egy 30 méter magas zászlórudat, aminél fontos szempont volt neki, hogy legyen magasabb a 27 méteres budapestinél.

A 444 megjegyzi, hogy a 2-1-es vereséggel zárult meccsen Orbán Viktor mindkét oldalán plagizáló állt, ugyanis nem csak Schmitt Pál volt államfő, hanem Andrej Danko is másolta a diplomamunkája nagy részét.

Hasonló cikkek

Demcsák Zsuzsáéknál, máris jön a baba? – Nem tétlenkednek!

admin

Varga Izabella ledobta a textilt – mutatjuk!

admin

Megmutatta Sebestyén Balázs: Bensőséges családi pillanatot osztott meg a műsorvezető

admin

Majkát megviselte Curtisszel való szakítása: Jobban fájt, mint édesanyja halála

admin

Kiderült, mi volt Terry Black utolsó kívánsága

admin

Megszólalt Csilla ügyvédje: mindent elmondott jelenlegi állapotáról!

admin