Image default
Hírek

Munkába állítaná a kormány a rokkantakat!Hamarosan indul a program!

A kormány 4,2 milliárd forintos uniós forrású, a rehabilitációt elősegítő foglalkoztatási programot indít, hogy a következő három évben elősegítse 1500 megváltozott munkaképességű ember elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon írja az MTI
Czibere Károly a sajtótájékoztatón azt mondta, a programmal szeretnék elősegíteni, hogy a megváltozott munkaképességű emberek és a munkaadók egymásra találjanak. Ennek érdekében egyebek mellett rehabilitációs fejlesztési központot és országos tanácsadó-hálózatot alakítanak ki, megyei tanácsadókkal.

A kormány elkötelezett amellett, hogy az érintettek számára esélyt, lehetőséget teremtsen elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon, ami egyszerre gazdasági és társadalmi érdek – hangoztatta. A foglalkoztatáson keresztüli esélyteremtés fontos kormányzati szándék, amelynek már megvannak az eredményei, hiszen az elmúlt 25 évben most a legalacsonyabb az inaktivitási ráta és a munkanélküliség – mondta az államtitkár.

Ahhoz, hogy egy ilyen új munkahely létrejöjjön, szakmailag is fel kell készíteni a munkavállalót, fel kell mérni a képességeit, készségeit, jártasságait, de ugyanígy fontos feladat a munkaadók szakmai felkészítése is – jelezte.Elmondta, a program stratégiai irányai közé tartozik a távmunka fejlesztése, a védett munkahelyekkel szemben az elsődleges munkaerőpiaci álláshelyek támogatása, valamint az úgynevezetmunkapróbaközpontok erősítése, ahol az érintettek fel tudnak készülni a munkavállalásra.

Czibere Károly közölte, hogy a 36 hónapos programot szeretnék később kiterjeszteni, ezzel további ezreknek, tízezreknek munkát adni. Kérdésre válaszolva arról is beszélt, a közgondolkodással szemben “ma már nem csak zacskóragasztásból áll a sztori”, hiszen a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása “sokszínűvé” vált, és a programoknak köszönhetően a munkaadók számos termék és szolgáltatás piacát nyitották meg előttük.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár a foglalkoztatási adatokat ismertetve azt mondta, a kormány intézkedéseinek köszönhető, hogy jelenleg 4,5 százalékos a munkanélküliségi ráta.
Minden embernek joga van a teljes élethez, ezért a kormány kiemelten támogatja a megváltozott munkaképességű embereket, így a foglalkoztatásukat, rehabilitációjukat segítő programokat – hangoztatta.

Azt is mondta, a kormány számára elsőrendű fontosságú, hogy az érintettek mielőbb kikerüljenek a szociális ellátórendszerből, és munkájukkal ők is erősítsék az országot. Közölte, a program keretében – amelynek kormányzati partnere a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság – kétezernél több szakembert akarnak elérni, felkészíteni és képezni.

Az államtitkár jelezte, a program teljes, 4,2 milliárd forintos összege vissza nem térítendő támogatás, így további kiegészítő forrásokra már nincs szükség.

Hasonló cikkek

Szirénázó rendőrautó karambolozott Budapesten a Nagytétényi úton, többen súlyosan megsérültek

admin

Elfajult a hódmezővásárhelyi kerti parti: háromszor mentek megverni a szomszédot

admin

Mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait,nyereményeit

admin

Itt a friss heti időjárás-előrejelzés – Kiderül, meddig tart az októberi nyár

admin

Újabb választási drogügy pattant ki – “füves cigarettáért szavaztak egy magyar faluban?

admin

1 órája jött a hír : Súlyos a helyzet! ROSSZABBODOTT AZ ÁLLAPOTA, ÉLETMENTŐ MŰTÉTET HAJTOTTAK VÉGRE a MAGYAR ÉNEKESEN!

admin