Image default
Hírek

Most még minden szépnek tűnik, de rettenetes időjárás közelít. Sokkoló előrejelzés került nyilvánosságra.

Sokkoló előrejelzés került nyilvánosságra.

Sokkal kevesebb időnk van tenni valamit, mint azt eddig gondoltuk volna – derül ki az IPCC (ők világ egyik legfontosabb klímakutató szervezete, amely olyan szakértőkből áll, akiket a kormányok és a nemzetközi szervezetek delegálnak az akadémiai és magánszférából, szakmai alapon válogatva közülük) legfrissebb jelentéséből – írja az Index. A neves kutatók hatalmas munkát végeztek, és borzasztó végkövetkeztetésre jutottak.

A lényeg: ha nem változtatunk a kibocsátás ütemén, már 2030 és 2052 között elérhetjük a 1,5 fokos globális felmelegedést. Ennek a hatásai sokkal erősebben érződnének, mint ma, és a helyzet tovább romlana, ha 2 fokkal melegedne föl a légkör. És itt alapvetően nem arról van szó, hogy ennyivel melegebb lesz napközben, hanem arról, hogy mindennapossá válnak az olyan időjárási szélsőségek, mint az árvizek, a szárazságok és a rekordokat döntögető hőhullámok. Százmilliók életminősége kerülhet veszélybe, eltűnhetnek a korallzátonyok, a sarkvidéki jégsapkák, és nem lesz mit enni.

Sőt, ha az évszázad végére a két fokot is eléri a felmelegedés mértéke, szembesülnünk kell azzal, hogy eltűnhetnek a gabonafélék beporzásáért felelős rovarok, kipusztulhat a növények természetes élőhelyeinek nagyjából a fele, az elsavasodó óceánok csökkenő oxigéntartalma a kifogható halállomány méretét hárommillió tonnával csökkentené

A fet említett borzalmas forgatókönyv a 2 fokos emelkedés hatásait mutatja, de ha minden így folytatódik, 2100-ra a globális átlaghőmérséklet 3,1-3,7 Celsius-fokkal is emelkedhet, ami az eddig vízionáltnál is nagyobb katasztrófát vetít elénk.

A megoldás az erdőtelepítés, a mielőbbi átállás az elektromos járművekre, illetve a szénelnyelő technológiák aktív használata jelenthet. Nem úgy néz ki, hogy a világ jelentős része errefelé mozdulna…

Hasonló cikkek

Riasztás: 100 km/órás széllel csap le a hidegfront a hét utolsó napján – 14 megyére adtak ki riasztást

admin

Így zajlott le Andy Vajna temetése Los Angelesben – Nem hinné, kik voltak ott – exkluzív videó

admin

Benzines kannákat kerülgettek, cigizve bicikliztek, hárman rugdostak egy labdát a milliókból szervezett “sportnapon”

admin

Kiderültek a részletek,megvan mennyi pénzt adnak a falusi CSOK-ra. Gulyás Gergely elárulta a részleteket

admin

Kamuelvonón volt Curtis ahol vitaminkúrával és szaunával gyógyítják a kokain függőséget

admin

Várandós kismama mellett robbant fel a kazán, a magzat mentette meg az életét

admin