Image default
Egyéb

Megdöbbentek az orvosok is-Saját magzatára allergiás a kismama !

Egy nagyon megdöbbentő cikket tett közzé nemrégiben  a  Daily Mail.Egy terhes kismama esete megdöbbentette az olvasókat.

Már a 30. hetében járt a kismama, amikor az egész testét ellepték fájdalmas vörös kiütések.

 

A 29 éves Summer Bostock a feltételezések szerint polymorph terhességi kiütéssel (PEP) szenvedett, amely egyik napról a másikra jelent meg a testén kisfia születése előtt másfél hónappal. A kiütés nem jelent veszélyt sem a babára, sem az anyára, de borzalmas fájdalmakat okozott a brisbane-i nőnek.

Először a hasán alakultak ki a fájdalmas vörös foltok, aztán előbb a hátán és lábán, majd hamarosan szinte az egész testén megjelentek, hogy a kisfia megszületése után pár órával már el is tűnjenek.

„Az orvos azt mondta:

ÖN TULAJDONKÉPPEN ALLERGIÁS A BABÁJÁRA

– mondta Summer a Daily Mailnek, aki azóta már több másik PEP-es esetet is látott, de egyik sem volt olyan súlyos, mint az övé.

Az orvos nyugtatókrémet és enyhe szteroidot adott Summernek. Kipróbálta a zabkása fürdőt is, mert az hallotta, hogy a zabpehelynek gyulladáscsökkentő hatása van, amit bőrbetegségek (például ekcéma) kezelésére is használnak. Nála azonban nem hozott semmilyen eredményt a különös fürdőzés. Nem csak a zabkása, a kenőcsök sem használtak, így egy hónappal később újra felkereste a háziorvosát Summer, aki újabb kenőcsöket írt fel a viszketések ellen. „Nagyon égett, Annyira, de annyira viszketett.”

Végül édesanyja diagnosztizálta nála a PEP-et, amit később az orvosok is megerősítettek, de azt is elmondták, nem igazán tudnak ellene mit tenni, majd eltűnnek a kiütések maguktól. Summert ez kevéssé vigasztalta: „Nem tudtam még zuhanyozni sem, mert mikor a víz hozzáért a bőrömhöz, az már túl sok volt. Hányhatnékom volt, olyan erős intenzitású volt a viszketés, esténként sem tudtam elaludni tőle” – mesélte a kismama.

Végül a terhesség 37. hetében be is utalták a kórházba Summert. Szinte az egész kórház ott volt az ágya mellett, mert ilyen súlyos esetet még senki sem látott ott.

Négy nappal később császsármetszéssel megszületett a gyermeke. Erre azért volt szükség, mert a vizsgálatok kimutatták, az anyának nagyon magas a pulzusszáma, de ez nincs összefüggésben a kiütésekkel. Ahogy megszületett a baba, elkezdtek eltünedezni a kiütések, egy nappal később, már olyan volt, mintha soha nem is lettek volna a testén.

 

Hasonló cikkek

Hofi és Bajor mellett nyugszik Koós János: így néz ki a sírja – fotók

admin

Istenem, szegény állat, hogy volt szíve, ott hagyni..!!!

admin

Álommeló magyaroknak: végzettség nélkül 600 ezres fizu, ingyen szállás, ellátás

admin

Ledarálta, bezacskózta a magyar nőt az osztrák kannibál

admin

Nagy Ervin a Katona József Színház előtt verekedett össze egy férfival

admin

Hatan erőszakoltak meg egy elkábított lányt Miskolcon

admin