Image default
Bulvár

Másodszorra is padlóra küldte a gyilkos kórt Balzsay Károly-„A családom adott erőt a rák elleni harcban”

Újabb iszonyú csatán van túl ifjabb Balzsay Károly (40): a korábbi nagyközépsúlyú világbajnok ökölvívó az elmúlt hónapokban másodszor is szembenézett a rákkal, s ahogy öt évvel ezelőtt, ezúttal is győztesen került ki a küzdelemből!Végre újra munkába állhatott… Sokszor bele sem gondolunk, ez milyen sokat jelenthet egyeseknek, márpedig Balzsay visszatérhetett a ring világába, s újult erővel vethette bele magát a munkába a válogatott szövetségi kapitányaként.

Hogy kemény ember, azt már bizonyította a ringben, de azon kívül is… Balzsaynál még 2014 márciusában diagnosztizáltak nyirokmirigyrákot, amely áttéteket képzett a csontvelőben, a lépében és a tüdejében. A kemoterápiás kezelés megviselte a szervezetét, de győztesen került ki a harcból: orvosai pár hónappal később, szeptemberben egészségesnek nyilvánították. Tudta ugyanakkor, hogy a betegség kiújulhat, s a tavalyi év végén ki is derült, hopgy ismét szembe kell szállnia a kórral.

– Az első gondolatom az volt, hogy megint milyen pokoli nehéz lesz a családomnak – árult el részleteket Balzsay. – Persze, a gyerekek elég nagyok voltak már ahhoz, hogy megértsék ezt a helyzetet, s el tudtuk nekik magyarázni, hogy nem lesz könnyű, de van megoldás.

Megint kemoterápia várt rá, majd február elején őssejt-transzplantáció. Ezt követően sterilszobában kezelték, aztán március közepén hazatérhetett. Szerettei körében felépült, s júniusban munkába is állhatott. Negyvenedik születésnapját nemrégiben már tünetmentesen ünnepelhette.

A családja támogatására mindvégig számíthatott, felesége, az egykori tornász, Reubl Tünde (35) és két lánya, Hanna (12) és Jázmin (9) is mellette álltak.

– A családom adott erőt a rák elleni harcban, a feleségem, a két lányom, a testvérem mind rengeteget segített – árulta el Balzsay. – Szerencsére a sterilszobában is szinte naponta láthattam a lányokat, nagyon ritkán volt, hogy nem tudtak jönni, vagy én kértem, hogy most ne látogassanak meg. A külső folyosó ablakán keresztül láthattak és telefonon tudtunk beszélni, ami nyilván nem volt könnyű.

Felesége rengeteg áldozatot hozott.

– Kőkemény fél év volt ez a számára is, nem is értem, hogy három-négy óra alvás mellett hogyan bírta mindezt. Az otthoni teendők mellett a lányokat ő vitte az iskolába, a leckében ő segített, miközben értem aggódott, valamint sterilizálta számomra a szobákat. És sokat segítettek a családtagok is – mesélte Balzsay.

Végig tájékoztatták

Balzsay edzői stábjával végig tartotta a kapcsolatot.

– Hálás vagyok a kollégáimnak is, gyakorlatilag óráról órára képben voltam a történésekkel kapcsolatban, két munkatársammal naponta többször is beszéltem. Sokat jelentett, hogy a napi körforgásból nem estem ki, ez is egyfajta terápia volt számomra – fogalmazott.

Hasonló cikkek

Imádja az időseket, most éppen egy 91 éves szeretője van a 31 éves férfinak

admin

Elképesztő változáson ment keresztül ez férfi mióta nem iszik alkoholt

admin

Kövér László: „Gyurcsány egy pitiáner, senkiházi nemzetáruló, Borkai csak botlott”

admin

6 év után törte meg a csendet Michael Schumacher felesége! Szívszaggató vallomás a férjéről

admin

Hátborzongató: előkerült az utolsó fotó Freddie Mercuryról – Így nézett ki nem sokkal a halála előtt a legenda

admin

Ő nyert 1,1 milliárdot idén az Ötöslottón: hetente játszik, nincs stratégiája

admin