Image default
Hírek Közügyek

Máig rejtély: 9 hónapos korától semmit nem változott, 20 évesen halt meg

Brooke Megan Greenberg hihetetlenül fiatalon, 20 évesen halt meg, ám ránézésre ekkor még aprócska, 9 hónapos babának tűnt: 76 centi és 7,8 kiló volt. Története máig rejtély.

A kislány egy négygyerekes család harmadik csemetéjeként jött a világra 1993-ban. Már édesanyja terhessége során gyanús volt, hogy a magzat nem igazán fejlődik, ezért 4 héttel korábban, császármetszéssel segítették a világra.

Három-négy hónapos volt, amikor gyanússá vált, hogy a mozgásfejlődés mérföldkövei sorra elmaradnak, de a kislány már 4 éves is elmúlt, mire azonosították nála a világ egyik legritkább genetikai betegségét, az X-szindrómát. Ezek a gyerekek egyáltalán nem öregszenek, de cserébe sajnos nem is fejlődnek: nagyjából kilenc hónapos szinten rekednek meg, mind küllemüket, mind pedig képességeiket illetően.

A betegség lényege, hogy az agy különböző részei nem állnak összeköttetésben egymással, ezért a fejlődés mérföldkövei elmaradnak, akárcsak a növekedés, a korosodás: Brooke a család időkapszulája volt, mert 9 hónapos és 20 éves kora között gyakorlatilag semmit nem változott.

Kishúga hamar lehagyta a fejlődésben és növekedésben, ennek ellenére a család igyekezett mindent megadni a gyereknek. Húszévesen halt meg, bronchomalaciába, vagyis a légzése adta fel a harcot.

Hasonló cikkek

A motorja mögé kötve vonszolta a kutyáját a borsodi szadista, az állat túlélte, egy rendőr fogadta örökbe

admin

A közmédia bemondója kiakadt Hadházy Ákos szitkozódó tábláján, de a lopásról és a korrupcióról szóló tábláról inkább hallgatott

admin

Agrárminisztérium: Nagyrészt a lakosság a felelős Magyarország légszennyezettségéért

admin

Fűnyírás közben gázoltak halálra egy férfit Tolna megyében, a sofőrt négy rendőrnek kellett lefogni

admin

Eltelt egy nap, újra megdőlt minden melegrekord

admin

Nyomozás indult Borkai Zsolt körüli korrupciógyanús ügyekben

admin