Image default
Egyéb

Leállt a klíma, vizes ruhával hűtötték műtét közben a gyerekeket Pécsen


A Magyar Hang szerint több vidéki kórház műtőjében is 30 fok feletti hőmérsékletben végzik az operációkat

Klímaproblémák miatt jeges ruhával hűtötték a gyerekeket az életmentő műtétek közben a Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikáján – írta a Magyar HangA lapnak egy pécsi olvasó számolt be róla, hogy gyermeke műtétje az eredeti tervek szerint június első felében lett volna, ám az intézmény jelezte, hogy a beavatkozásra csak később – jelen állás szerint közel másfél hónapnyi csúszással, július második felében – kerülhet sor.

A szülő szerint a gyermekklinika dolgozói arról panaszkodtak, évek óta bajok vannak a műtők klimatizálásával, levegőcseréjével és ezt bár ezt számos alkalommal jelezték az intézmény vezetése felé az elmúlt években, semmi nem történt.

Hozzátette: odáig fajult a helyzet, hogy csak életmentő műtéteket hajtottak végre és azokat is csak úgy, hogy közben, vizes, jeges ruhával hűtötték a gyerekeket, miközben az orvosokról törölni kellett verejtéket. A dolgozók végső elkeseredettségükben és a szülőket kérték, hogy írjanak az intézmény vezetőségének, mivel az ő szavukra semmi nem történik már évek óta. A szülők állítólag ezt meg is tették, de semmilyen választ nem kaptak.

A Magyar Hang megkereste a PTE Klinikai Központot, ahol azt mondták: egyszeri, átmeneti üzemzavar történt, de annak is már egy hónapja.

„A gyermekklinika sebészeti műtőjében egy hónappal ezelőtt, június 12-én, rövid időre meghibásodott a légkezelő berendezés, amit még aznap délutánra sikerült a szakembereknek megjavítania, így egyetlen sürgős műtétet sem kellett elhalasztani. Fontos hangsúlyozni, hogy sürgős műtétet egyébként sem halaszt el semmilyen esetben a klinika, legfeljebb másik épület műtőjébe irányít át. A klinika sebészeti műtőjének légkondicionáló berendezéseit azóta, június második felében jóval modernebb, új eszközökre cseréltette a Pécsi Tudományegyetem, így a június közepén jelentkezett probléma nem ismétlődhet meg. A klinika nem sürgős, halasztható műtéteit június 12-én valóban átütemezték, de úgy, hogy legkésőbb nyár végéig valamennyi betervezett műtétre sor kerüljön” – írták.

A lap szerint komoly problémák vannak az ajkai Magyar Imre Kórházban is. Úgy tudják, hogy az intézményben szintén évek óta nem működik a központi klíma, a műtőkben 30 fok feletti a hőmérséklet. A problémára félmegoldást találtak: split klímákkal próbálják hűteni a levegőt.

Korábban szintén a Magyar Hang információira hivatkozva mi is megírtuk, hogy a Kútvölgyi úti kórházban operáció közben rosszul lett az egyik alkalmazott a hőség miatt. A műtőkben állítólag olyan meleg van – akár 35 Celsius-fok –, hogy a sebészek “házi praktikákat” alkalmazva próbálják felfogni az izzadságukat.

Hasonló cikkek

Szívszorító felajánlást tett Gáspár Laci az X-Faktor nehéz sorsú versenyzőjének – videó

admin

Felháborító: bőröndbe zárva dobta ki beteg kiskutyáját egy kegyetlen ember Kiskundorozsmán

admin

Nagyot nőtt Curtis fia – A büszke apuka egy Ákos-idézettel üzent a csöppségnek – Fotó

admin

Tényleg megbolondult az időjárás: erre számítson a következő héten

admin

Megható: így mondott köszönetet Tóth Gabi annak az embernek, aki rengeteget tett érte – fotó

admin

Döbbenet: ittasan találtak rá autójában a rendőrfőnökre

admin