Image default
Hírek Poltika

„Kövér szerint Áder agymosott”

Erre a következtetésre jutott az MSZP-Párbeszéd, de a DK sem hagyta annyiban a házelnök szavait.

Ujhelyi István és Jávor Benedek emlékeztetett rá, hogy Kövér Lászlónak aznap sikerült agymosottnak neveznie mindenkit, aki a klímaváltozást tartja napjaink legfőbb kérdésének, amikor Áder János arról beszélt, hogy „szemlélet- és technológiaváltás nélkül ökológiai katasztrófa és társadalmi összeomlás vár ránk.”

Mint írták, a házelnök elég gyorsan magáévá tette a Fidesz új szövetségeseinek, az európai szélsőjobboldalnak a szóhasználatát, de jobban tenné, ha ilyen kinyilatkoztatásai előtt

légkondis irodáját és autóját maga mögött hagyva sétálgatna az országban, és akkor talán neki is feltűnne az évről évre szélsőségesebb időjárás.

A politikusok közölték, ha Kövér el is hiszi, amit mond és nem „olyan gyáva, mint Orbán Viktor és Trócsányi László”, álljon ki egy vitára, mondja el, „miért nem tesz semmit a Fidesz a klímaváltozás ellen, amely a gyermekeink jövőjét veszélyezteti.”

DK: Kövér nem tudja, miről beszél

Oláh Lajos képviselő siralmasnak nevezte a házelnök szavait. Mint írta, elképzelhetőnek tartják, hogy Kövér László maga is átesett egy alapos agymosáson, amikor a nemlétező bevándorlókérdést a nagyon is létező klímakatasztrófa elé sorolja.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán azt írta, Kövért Lászlót ezek szerint nem zavarja, a bestsellereivel még a főnökét (Orbán Viktort – a szerk.) is lenyűgöző sztártörténész, Yuval Noah Harari vészjósló próféciája a klímaváltozásról.

A DK elnöke szerint az, hogy Kövér csak menekülteket lát, jelzi, hogy vak a világ dolgaira, a holnap kihívásaira. Nem érdekli a holnap.

Júdásként pár szavazatért elárulja a jövőt. Úgy is fog megmaradni a nemzet emlékezetében, mint Júdás a keresztény hitvilágban. Silány senkiként.

Hasonló cikkek

Hatalmas bajban a Hauwei – minden nagyobb gyártó kihátrál mögülük

admin

Az újból megházasodott Demcsák Zsuzsa

admin

Tömegbaleset történt az M0-son: három autó és egy kisteherautó ütközött, torlódásra lehet számítani

admin

Vadidegen férfiakkal feküdt le az ismert magyar énekesnő

admin

Meglehet a Fidesznek az újabb kétharmad holnap

admin

Durva jégesővel és viharral robban be a jövő hét

admin