Image default
Hírek Poltika

Kövér szerint a klímaváltozást csak az ellenzék fújja fel, nem is biztos hogy egyáltalán létezik

Ezt Kövér László, az Országgyűlés házelnöke egy keddi, Siófoki kampányeseményen mondta el, ahol az európai parlamenti választások tétje volt a téma – számolt be róla az Index.

Az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy a választás legfontosabb törésvonala a migráció kérdése, úgy fogalmazott: „Azt döntjük el, hogy olyan európai vezetést választunk, amelyik fontosnak tartja a kereszténység európai alapjainak megtartását, (…) vagy olyat, amelyik egyfajta tömeges ember- és kultúracserében látja a kontinens jövőjét.”

Elmondta, hogy szerinte az emberek Európa-szerte érzik, hogy ez a legfontosabb kérdés, ugyanakkor a „főáramú, Brüsszelt is uraló” politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ehelyett a jogállamiság, „a kelet-európai országok hálátlansága” vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje.

Kövér ezt egy friss felméréssel próbálta igazolni, amely szerint Németországban kicsivel többen tartják a klímaváltozást a legfontosabb kérdésnek, mint a bevándorlást, ez pedig szerinte a „független és pártatlan média agymosó hatása” miatt van.

Kövér egyébként 12-15 mandátumot jósol a kormánypártnak, ami akár feléjük is billentheti az erőviszonyokat a Néppártban – és végre nem kéne olyan álproblémákkal sem foglalkozniuk, mint a klímaváltozás, gondolhatta.

Ezzel a házelnök egyébként olyan politikusok nagyszerű társaságához csatlakozott, mint Donald Trump, Jair Bolsonaro, vagy Mike Pompeo, utóbbi például, ahogy arról beszámoltunk, előző héten az Egyesült Államok képviseletében nem volt hajlandó elismerni a klímaváltozást, mint a régiót leginkább fenyegető veszélyt. Sőt, üdvözölte is a térségben normál helyzetben jelenlévő jég rohamos olvadását, mely megkönnyíti, vagy lehetővé teszi egy rakás gazdasági tevékenység végzését, jellemzően nyersanyagok kitermelését, valamint a szállítmányozást.

Hasonló cikkek

5 napja eltűnt a 13 éves Mercédesz, nagy erőkkel keresi a rendőrség

admin

Videóra vette két lány, ahogy egy férfi zaklatja őket a Múzeumkertben

admin

KIADTÁK A RIASZTÁST: Jön a vihar! 80km/órás széllel csap le

admin

Úgy meghízott a CSI sztárja, hogy fel sem ismerné

admin

Alig ismert szabály az utakon: 130 ezerre is büntethetik az autósokat

admin

Bochkor Gábor: Az exem átpártolt a nőkhöz

admin