Image default
Hírek Poltika

Kövér: a nyugatiaknak elzsírosodott az agyuk, fel sem fogják, mi vár rájuk

„Tizenöt fideszes mandátum akár az Európai Néppártban is a balra tolódókkal szemben, a velünk egyetértők javára billentheti a mérleg nyelvét” – jelezte Kövér László kedd esti siófoki fórumán, hogy a Fidesz miben reménykedik a május 26-i EP-választással kapcsolatban.

Kovács László annak idején „volt kommunista külügyérként úgy ment át a biztosok uniós szűrőjén, mint melegített kés a vajon, ellenben öt éve Navracsics Tibort alig fogadták el, csak mert fideszes” – állította Kövér László kedden este Siófokon, hogy szerinte „az Európai Bizottságnak nem az elmúlt években ment el az esze, Brüsszellel olyan konstrukciós hiba van, mint a német autókkal.”

Az Országgyűlés elnöke a balatonparti városban a kampány részeként megtartott lakossági fórumon beszélt arról, hogy mire számít május 26-án. S mivel pár évvel ezelőtt még ő volt az első számú megmondófigura a Fideszben, aki nemcsak merész állításokat tesz, de izgalmas összeesküvés-elméletekkel képes előállni – ám mára ebben szinte már mindenki előzi Németh Szilárdtól G. Fodor Gáboron keresztül Kósa Lajosig -, kíváncsiak voltunk, ebben a megváltozott környezetben mit tud még a párt “lelkiismerete” felmutatni.

Ha már Navracsics: arról viszont nem beszélt Siófokon Kövér, hogy az elmúlt években a volt igazságügyi miniszter, ha finoman is, de többször kritizálta a kormányt. Hangot adott annak, hogy nem tud semmilyen „Soros-tervről” és kiállt az elüldözött CEU mellett is. Így aligha véletlen, nemhogy uniós biztos nem lesz a következő öt évben, de még a Fidesz EP listájára sem került fel. Magyarán ma már Navracsics nem menne át a Fidesz szűrőjén. Mi is következik a kövéri logika szerint ebből?

Kövér kedd este megérkezik a siófoki hotelbe Fotó: A szerző felvétele

„A média agymosása”

A május 26-i választás után a Fidesz a „bevándorlás-ellenesekkel” lesz hivatott helyrebillenteni a kizökkent időt – lelkesítette a házelnök Siófok és környéke wellness hotelbe összesereglett Fidesz-hívő hallgatóságát. Igaz, az nem derült ki világosan, hogy ezzel mire utal: mert ez jelentheti azt is, hogy “viszlát Néppárt”, “hajrá európai szélsőjobb!” Pedig választmányi elnökként Kövérnek pontos információi vannak arról, hogy milyen döntést hozott Orbán ebben a kérdésben.

Arról is beszélt, hogy az uniós országok lakossága szerint a bevándorlás, a terrorizmus jelenti a következő időszak legnagyobb kihívását – és a kettő összefügg, tette világossá Kövér azoknak, akiknek esetleg a nyomasztó kormánypropaganda is kevés lett volna eddig az összefüggés felismeréséhez. Mindaz annak ellenére igaz, hogy egy friss felmérés szerint Németországban a klímaváltozástól való félelem  már „lehagyta” a bevándorlás témakörét.

Kövér László szerint ennek ott a média az oka. Szerinte a „nagyon független és objektív” média átmosta az ottaniak agyát, így másképp látják a világot, nem tudnak olyan helyesen gondolkodni, mint régen.

A magyarok jobban tudják, mi van Németországban…

Sőt, a parlamenti elnök odáig ment, hogy: „Németország romló közbiztonságáról egy magyar tévénéző jobban értesült, mint egy német, meg arról, hogy mindez a bevándorlás következménye. Két német tartományban épp ki akarnak jelölni tilalmi zónákat, ahová nem lehet kést bevinni…”

Kövér: az európai liberálisok a legveszélyesebbek Fotó: A szerző felvétele

Kövér szerint az európai liberálisok a legveszélyesebbek, hiszen azt mondják, hogy egyenesen szükség van a migránsokra, kellenek a gazdaságnak. Döbbent arcok fogadták, amikor arról beszélt: a legújabb tervek szerint a felzárkóztatási alapból és az agráriumból vonna el az EU jelentős pénzeket, és tenné át a migráció „kezelésére”, valamint a bevándorlást segítő civil szervezetek támogatására.

„Ez büntetés azoknak, akik nem értenek egyet a bevándorlással. A csehek és a lengyelek se járnának jól, de tőlünk a források 25 százalékát vennék el, mi járnánk a legrosszabbul, talán nem véletlenül” – hangsúlyozta Kövér László a Balaton fővárosában.

„Ezt befejezettnek tekintjük”

Az új családvédelmi támogatás brüsszeli kritikájával kapcsolatban – amit már több alkalommal cáfoltak Brüsszelből – azt mondta: „Perverz, aljas módon támadják, ezáltal a saját európai fajtájukat. Mintha gyűlölnék a saját európai fajtájukat, mintha el akarnának bennünket pusztítani. Németországban, Ausztriában kisebb anyagi gondot jelent a családalapítás, mégse születik elég gyerek. Ez ugyanis nem pénzkérdés, hanem mentális, erkölcsi természetű. De ők inkább le akarnak bennünket cserélni, egy lakosságcserével akarják gyökérteleníteni Európa minden társadalmát” – hangsúlyozta a siófoki hotelben kedd este a fideszes házelnök.

Kövér ezek után jelentette, hogy a hazai gyermekszegénységet felszámolták. „Ezt befejezettnek tekintjük” – hangsúlyozta. Majd nemzetközi kutatóintézetek adatait elemezte. Előre bocsátva, hogy „tehát nem valamiféle fideszes, barbár, antiszemita, xenofób, homofób összeesküvés eredményeit”, miszerint rohamosan nő a következő években számos ország lakossága Afrikában. Az édesvízkészletek ugyanakkor hasonló tempóban csökkennek.

A fórum egyik meglepő igazán állítása az volt, hogy elismerte: Magyarország a déli határkerítéssel nem biztos, hogy egymaga képes megállítani a jövő népvándorlását, pedig Orbán Viktor nemrég még azt állította, ő egyedül Európa és az európai DNS védelmezője. Azt viszont Kövér megjegyezte, hogy „talán a meggazdagodott muszlim országok is áldozhatnának arra a vagyonukból, hogy ne kelljen elmenekülni ezekről a tájakról a testvéreiknek. ”

AZ EU-támogatás megvonásával büntetik az országot Fotó: A szerző felvétele

“Közel 80 százalék egyetért a Fidesszel”

A házelnök „hetven év jólétbe töppedt” nyugat-európaiakat is vizionált, akiknek „elzsírosodott az agyuk, azt se veszik észre, mi zajlik körülöttük”. Beszélt a tízparancsolatról is, hogy ha más nem, az kellene, hogy valami korlátot szabjon. Az ellenzékről csak szőrmentén szólt. Szerinte „lélekben, szellemiségben föladták a hazájukat, kultúrájukat” a DK-sok, ezért szorgalmaznak Európai Egyesült Államokat. De „nem féltetlenül hazaárulók, csak nem büszkék rá, hogy magyarok.

Továbbá úgy számolt Kövér László, hogy a magyar emberek 75-80 százaléka egyetért a Fidesz bevándorlás-politikájával, ebből fakadóan eljátszott a gondolattal: akár azok is rájuk voksolhatnak május 26-án, akik se előtte, se utána…

Hasonló cikkek

5 napja eltűnt a 13 éves Mercédesz, nagy erőkkel keresi a rendőrség

admin

Videóra vette két lány, ahogy egy férfi zaklatja őket a Múzeumkertben

admin

KIADTÁK A RIASZTÁST: Jön a vihar! 80km/órás széllel csap le

admin

Úgy meghízott a CSI sztárja, hogy fel sem ismerné

admin

Alig ismert szabály az utakon: 130 ezerre is büntethetik az autósokat

admin

Bochkor Gábor: Az exem átpártolt a nőkhöz

admin