Image default
Érdekességek

Kötelező vizsgálatot tervez a kormány -íme a részletek!

Újabb szigorításra számolhatnak a hazai autósok!A kormány honlapján már meg is jelent az erre vonatkozó tervezet, több lehetőség is felmerült, íz egyik ilyen például a vegyszeres vizsgálat illetve  a fényképezőgéppel történő vizsgálat.

Néhány hét és  tárgyalásra kerül a Miniszterelnökségen az eredetiségvizsgálatot szinte teljesen átíró vadonatúj jogszabály tervezete– értesült a Vezess.hu kormányzati forrásból.Komoly szigorításra kell számítani, 3 jelentős ponton módosítanának a jelenlegi szabályozáson!

Talán kevesen tudják, de a jelenlegi törvények szerint nem kötelező eredetiségvizsgálatot végezni azokon a  használt autókon, amelyek külföldről érkeznek Magyarországra! Sajnos ezzel sokan pórul is járnak! Ugyanis a kereskedő nem kötelezett eredetiségvizsgálatra, de az az első tulajdonos, aki a kereskedőtől megveszi, annak kötelessége eredetiségvizsgálatra vinnie az autót.Ugye ezt csak akkor teszi meg miután az autót megvette, a vételárat már megfizette…és ha bármi kiderül az autóról, ő  a pénzét már soha nem látja!

A külföldről behozott autók számára kötelezővé tenné az eredetiségvizsgálatot még a magyar rendszám rákerülése előtt.

Szigorítanák magát az eredetiségvizsgálatnak a menetét is.

 

Az alvázszám és a másodlagos azonosítónak számító adattábla vegyszeres vizsgálatát is előírnák.Vegyszeres kezelésnek vetnék alá ezeket a feliratokat és azzal világosan ki lehetne deríteni, hogy történt-e módosítás, beavatkozás az alvázszámban vagy nem.

 

Fotókkal is bizonyítani kell az új törvénytervezet szerint az autó eredetét!

 

le kellene fotózni

a behozott jármű külföldi okmányait, a forgalmiját, a törzskönyvét, természetesen a kétnyelvű adás-vételit és a számlát is. Ezen felül a javaslat kötelezővé tenné a kilométeróra-állás és az alvázszám lefotózását, valamint képek készítését a járműről, majd mindezt fel kellene tölteni egy online adatbázisba.

Forrás: inforadio.hu

Hasonló cikkek

Figyelem ezt minden kutyatartónak tudnia kellene !Add tovább te is!

admin

A fiatal nő férjhez ment a szerényen élő milliomos úrhoz. Csak a férfi halála után esett le az álla

admin

A lány sírva videózta, hogy a nővér mit csinál haldokló apukájával

admin

Megmászta a Himaláját egy hegymászó mellé szegődött kóbor kutya

admin

Félrelépett a férjem, de visszakönyörögte magát, már újra engem szeret. De felbukkant a terhes szeretője

admin

Lefeküdt a felesége legjobb barátnőjével, aztán rendesen meglepődött

admin