Image default
Hírek Közügyek

Kiműtötték egy állatkerti kisoroszlán karmait, hogy a gyerekek simogathassák

Óriási felháborodást keltett az állatvédők körében a hír, miszerint egy gázai állatkertben kiműtötték egy 14 hónapos oroszlán karmait, hogy a látogatók megsimogathassák. Az oroszlánt láthatóan megviselte az élmény, a műtét után lesújtottnak, zavartnak tűnt, nem létező karmait egy közeli fán próbálta élesítgetni – írja a The Sun.

Sokak szerint a gyakorlat már önmagában állatkínzásnak minősülhet, ezt pedig csak tetézi, hogy a gázai állatkertben nincs állatkórház, nem állnak rendelkezésre a szükséges műszerek, így egy állatorvos az oroszlán ketrecében végezte el a műtétet. A Paw Project nevű, nagymacskákkal foglalkozó állatvédő szervezet szerint kegyetlenség így megcsonkítani egy állatot.

SAID KHATIB/AFP

SAID KHATIB/AFP

SAID KHATIB/AFP

SAID KHATIB/AFP

Egyesek azt is felvetették, hogy az állatsimogató így is veszélyes lehet, hiszen az oroszlán borotvaéles fogaival legalább olyan súlyos sérüléseket tud okozni.

Az állatkert orvosa szerint a módszer egyáltalán nem kegyetlen, a körmök 6 hónap múlva visszanőnek, és őket egyébként is csak az érdekli, hogy mosolyt csalhassanak a gyerekek arcára.

SAID KHATIB/AFP

Hasonló cikkek

Ennyit változott VV Era külseje a ValóVilág 9 óta

admin

Budapest szívében, egy fában él a hajléktalan

admin

Drámai szakítás: teljesen a padlóra került Ganxsta Zolee – A barátai aggódnak a rapperért

admin

A rendőrség a lakosság segítségét kéri egy eltűnt kislány ügyében

admin

Így számolják ki ezután az új nyugdíjakat

admin

Nyitott kapunál cigiznek a magyar VIP-börtön rabjai – videó

admin