Image default
Bulvár Hírek

Kiderült: Ártatlanul ült börtönben Stadler József – ezek voltak az utolsó szavai

Majdnem kettő éve halt meg Stadler József vállalkozólegenda, miután a saját könyvdedikálásán agyvérzést kapott.

Zuschlag a politikai élet helyettes elítéltje, olyan, mint Stadler József akasztói vállalkozó a kunsági bűnvilágban. Történjen bármi, őt lecsukták, biztos, ami biztos. Nyilván bűnözött, aktái eléggé vastagok. Először 2003 februárjában ítélték kilencéves börtönbüntetésre adó- és áfacsalás miatt, de a Legfelsőbb Bíróság az ítéletet megsemmisítette, majd újbóli eljárást követően négy és féléves fogházbüntetésre ítélte. 2005 januárjában szabadult, de 2011-ben csalás és egyéb bűntettek miatt újabb négy év tíz hónapos börtönbüntetést kapott. 2014-ben egészségi állapota olyannyira megromlott, hogy börtönbüntetését megszakították. Év végén újabb két év tíz hónapos börtönbüntetést kapott, amit a Szegedi Ítélőtábla egybevont az előző ítélettel, majd 2015 márciusában hat év börtönre ítélte.

2016 februárjában szabadult és Akasztóra visszatérve új vállalkozást indított, savanyúságokat kezdett forgalmazni, miközben még fennálló adótartozásai miatt nem jogerősen ötéves börtönbüntetésre ítélték. 2017 márciusában állapota súlyossá vált, kómába esett. De miközben szakadatlan úton volt a lakása, a bíróság és a börtön közötti viszonylaton, legtöbbnyire a börtönben volt, aközben Bács-Kiskunban meg a Jászságban obszcén méretekben ment az olajszőkítés, az illegális dohánykereskedelem, az európai méretű hulladéklerakás, de még a fegyverkereskedelem is.

Mindenki emelt fővel járt, a népszerű Józsi bácsi meg ült helyettük is a sitten.

Az alkalomból a fia, Zoltán mesélt a Borsnak az édesapjáról, és elárulta azt is, mik voltak Stadler József utolsó szavai (az online változatban nincs benne ez a rész, csak a nyomtatott lapban szerepel):

„Én voltam mellette a solti kocsmában, amikor megtörtént. Annyit mondott, hogy: »Nem kell mentő!« Semmi jele nem volt, előtte húsz percig viccelődött, éppen a könyvét dedikálta. Hat perc alatt kint volt a mentő, ez itthoni viszonylatban nagyon jónak számít. Egyből vitték Dunaújvárosba, de már szállítás közben kómába esett. Két hétre rá meghalt.” (Bors)

Hasonló cikkek

Magyarország 2019: Rosszul lett egy 17 éves cukorbeteg lány, magára hagyták, egy járókelő sem segített

admin

ITT A VÉG? – Ég az Amazonas, már az űrből is látszik

admin

Megtagadta a sofőr a továbbutazást az arcát elfedő nőtől

admin

Egy szamár és egy kecske utazott a MÁV egyik járatán, le is videózták őket

admin

Egyre több vezető közgazdász figyelmeztet a válságra

admin

Félmilliós fizetésért várják a magyarokat az osztrák Mekiben

admin