Image default
Útinform

Kiadós zuhé csap le az egész országra

Szerdán sokfelé szűrhetik fátyolfelhők a napsütést, záporok elszórtan, elsősorban a Dunántúlon alakulhatnak ki. A délután második felében délnyugaton zivatarok is előfordulhatnak. A délkeleti szél többfelé megerősödik. Napközben 18-21 fokig melegszik a levegő. Frontmentes idő lesz – írja az Időkép.

Csütörtökön is marad a szeles idő, a délkeleti szél élénk, többfelé erős marad. A túlnyomóan napos idő mellett kisebb záporok nyugaton és északkeleten fordulhatnak elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok körül alakul. 

Péntek reggel délnyugat felől egy kiadós csapadékzóna érkezik, napközben többfelé esőre, záporokra készülhetünk. Helyenként zivatarok kialakulásával kell számolni. Továbbra is élénk, erős déli-délkeleti szél várható. Még keleten alakulhatnak 20 fok közelében a maximumok, máshol 10-16 fok közötti értékek valószínűek.

Szombaton a Dunától keletre kell még esőre, záporokra, helyenként zivatarokra készülni. A szél veszít erejéből, de a hőmérséklet is visszaesik. Délután 11-16 fokra van kilátás. 

Vasárnap szárazabb, valamivel melegebb idő körvonalazódik.

Hasonló cikkek

Hol van az a nyár? A héten se nélkülözhetjük az esernyőt – Mutatjuk, mire számítson

admin

Felhőszakadás, jégeső: jobb, ha felkészül, mert az időjárás minden lesz, csak szép nem

admin

31 fok van az északi sarkkörnél – Teljesen megőrült az időjárás?

admin

Öt megyére adott ki vészjelzést az OMSZ: búcsút inthetünk a napsütésnek, kettészakítja az országot az érkező hidegfront

admin

Marad a zord idő, újabb csapadékhullám érkezik

admin

Veszélyjelzés több megyében: szélviharral jön a havat ígérő hidegfront

admin