Image default
Érdekességek Sztori

Kezelések helyett a szülést választotta a rákbeteg tinilány – végül meghalt a babájával együtt

Brianna Rawling csak 17 éves volt, amikor akut mieloid leukémiát, a rák egyik ritka típusát diagnosztizálták nála. Ez már önmagában is elég szörnyű hír volt számára, de úgy még inkább, hogy várandós volt első gyermekével, ráadásul már a negyedik hónapban járt. Nehéz döntést kellett hoznia: vagy kihordja a gyermekét, és ezzel kockáztatja a saját életét, vagy megszakítja a terhességet, hogy növelje a túlélési esélyeit.

“Nagyon boldog voltam, izgatottam vártam, hogy édesanya legyek. Mindig arra vágytam, hogy családom legyen. De közben féltem is, hogy mit hoz majd az élet”

– mondta a fiatal lány a Daily Mailnek.

Brianna végül úgy döntött, hogy tovább hordja a szíve alatt a kisfiát, akit végül meg is szült. Csoda volt, hogy a baba saját magától lélegzett és fel is sírt, amikor világra hozta, de sajnos nem sokáig örülhettek a szülők. A kicsinél 12 naposan fellépett egy gyomorfertőzés, ami órákkal később el is vitte őt. A fiatal édesanyát nagyon megviselte kisfia halála, mégis azt mondta, hogy csodálatos volt az a 12 nap, amit vele tölthetett, sőt a gyermeke erőt is adott neki a gyógyuláshoz.

Pár hónappal később úgy érezte, hogy egészségesebb, mint valaha. Már több napra elhagyhatta a kórházat, javultak az eredményei és azon dolgozott, hogy a lábizmai ismét a régiek legyenek, miközben kemoterápiás kezelésekre járt.

“Le akarom győzni ezt a borzasztó betegséget. Hiszem, hogy képes vagyok rá, és a fiamnak is ígéretet tettem rá”

– mondta Brianna.

A lány családja a neten közösségi gyűjtést indított, hogy finanszírozni tudják a kezelésekkel járó költségeket, hogy ezzel is segítsék a gyógyulását. Sajnos azonban Briannának nem sikerült felépülnie a leukémiából. Két nappal azután, hogy egy új gyógyszert kapott, elhunyt.

Miután a történetét több portál és lap is megírta, a kommentelők véleménye megoszlott abban, hogy a kamaszlány vajon jól döntött-e, amikor inkább a terhességet folytatta és nem a kezeléseket. Voltak, akik megértették, miért tette, de

olyan hozzászóló is akadt, aki szerint szívtelenség volt Briannától, hogy úgy akarta világra hozni a gyermekét, hogy tudta: nem lesz édesanyja. Mások viszont csak azt sajnálták, hogy a saját és a babája életét is kockáztatta azért, mert édesanya akart lenni, pedig erre a gyógyulása után, a jövőben is lett volna lehetősége.

Te mit gondolsz? Tényleg hiba volt, hogy így döntött a lány?

Hasonló cikkek

Kikészült a menyasszony, mikor rájött, miért lépett le a család olyan korán az esküvőről

admin

2024-ben jöhet a levegőmentes abroncs

admin

Esti fejtörő: Hány kg a sárga csillag?

admin

Rettenetes görcsökkel ment vécére, ikreket szült. De a legnagyobb döbbenet még csak ez után 3 nappal történt

admin

Így állt oltár elé a menyasszony, a vőlegény röhögőgörcsöt kapott

admin

Kínhalált halt a forró kocsiban a csecsemő, miközben anyja a lakásban hűsölt

admin