Image default
Érdekességek Sztori

Kezelések helyett a szülést választotta a rákbeteg tinilány – végül meghalt a babájával együtt

Brianna Rawling csak 17 éves volt, amikor akut mieloid leukémiát, a rák egyik ritka típusát diagnosztizálták nála. Ez már önmagában is elég szörnyű hír volt számára, de úgy még inkább, hogy várandós volt első gyermekével, ráadásul már a negyedik hónapban járt. Nehéz döntést kellett hoznia: vagy kihordja a gyermekét, és ezzel kockáztatja a saját életét, vagy megszakítja a terhességet, hogy növelje a túlélési esélyeit.

“Nagyon boldog voltam, izgatottam vártam, hogy édesanya legyek. Mindig arra vágytam, hogy családom legyen. De közben féltem is, hogy mit hoz majd az élet”

– mondta a fiatal lány a Daily Mailnek.

Brianna végül úgy döntött, hogy tovább hordja a szíve alatt a kisfiát, akit végül meg is szült. Csoda volt, hogy a baba saját magától lélegzett és fel is sírt, amikor világra hozta, de sajnos nem sokáig örülhettek a szülők. A kicsinél 12 naposan fellépett egy gyomorfertőzés, ami órákkal később el is vitte őt. A fiatal édesanyát nagyon megviselte kisfia halála, mégis azt mondta, hogy csodálatos volt az a 12 nap, amit vele tölthetett, sőt a gyermeke erőt is adott neki a gyógyuláshoz.

Pár hónappal később úgy érezte, hogy egészségesebb, mint valaha. Már több napra elhagyhatta a kórházat, javultak az eredményei és azon dolgozott, hogy a lábizmai ismét a régiek legyenek, miközben kemoterápiás kezelésekre járt.

“Le akarom győzni ezt a borzasztó betegséget. Hiszem, hogy képes vagyok rá, és a fiamnak is ígéretet tettem rá”

– mondta Brianna.

A lány családja a neten közösségi gyűjtést indított, hogy finanszírozni tudják a kezelésekkel járó költségeket, hogy ezzel is segítsék a gyógyulását. Sajnos azonban Briannának nem sikerült felépülnie a leukémiából. Két nappal azután, hogy egy új gyógyszert kapott, elhunyt.

Miután a történetét több portál és lap is megírta, a kommentelők véleménye megoszlott abban, hogy a kamaszlány vajon jól döntött-e, amikor inkább a terhességet folytatta és nem a kezeléseket. Voltak, akik megértették, miért tette, de

olyan hozzászóló is akadt, aki szerint szívtelenség volt Briannától, hogy úgy akarta világra hozni a gyermekét, hogy tudta: nem lesz édesanyja. Mások viszont csak azt sajnálták, hogy a saját és a babája életét is kockáztatta azért, mert édesanya akart lenni, pedig erre a gyógyulása után, a jövőben is lett volna lehetősége.

Te mit gondolsz? Tényleg hiba volt, hogy így döntött a lány?

Hasonló cikkek

Segítségeteket kérem! Húsvét napján, 01:00-01:30 közt kirabolták a párom(Balázs) MXY-999 fsz !

admin

Mutatjuk Orbán Viktor locsolóversét

admin

Családi dráma Majkáéknál! Dundika súlyos titkot árult el – nem bírta tovább magában tartani!

admin

Barta Tamással, az LGT volt gitárosával az otthonában végeztek

admin

Nagyon sok hazai családnak sajnos csak álom marad az újkrumpli!

admin

Olyan alattomos dizájnérdrog került az utcákra ami szó szerint gatyára vágja a hazai fiatalokat-Videó

admin