Image default
Hírek Poltika

Kásler szerint Gyurcsány tehet az egészségügy rossz állapotáról

A világon nincs még egy olyan ország, ahol egy 9 éve regnáló kormány még mindig a 10 éve hatalmon lévőkre mutogat vissza, amikor valamilyen kormányzati hibára kérdeznek rá. Olyan meg aztán pláne nincs, ahol akadnak olyanok, akik ezt el is hiszik. Az orvosbáró Kásler Miklós vezette EMMI most megfejtette, hogy az egészségügyi intézmények adósságállománya a balliberális korszak egyik súlyos mulasztása, mert a folyamatos pénzkivonás miatt 2010-re az adósságállomány megközelítette a 130 milliárd forintot, a 2010-es kormányváltás óta azonban kevesebb mint felére csökkent a kórházak adósságállománya. Az nagyon eretnek elképzelés lenne Orbánisztánban, hogy egy nagyon picivel – mondjuk évi 100 milliárddal – kevesebbet lopjon a strómanokon keresztül a főnök és egy picivel több jusson mondjuk az egészségügyre?

További lépéseket tesz a kórházak szabályszerű, fenntartható működésének megteremtéséért az Emberi Erőforrások Minisztériuma

– írják mindenhol a kormánypárti fluffermédiában.

De pontosan mit jelent az, hogy „további”? Mégis milyen említésre méltó (értsd: rendszerszintű) átalakítások, intézkedések történtek az egészségügyi szektorban az elmúlt 9 évben? Ja, semmilyen.

Hasonló cikkek

Hatalmas bajban a Hauwei – minden nagyobb gyártó kihátrál mögülük

admin

Az újból megházasodott Demcsák Zsuzsa

admin

Tömegbaleset történt az M0-son: három autó és egy kisteherautó ütközött, torlódásra lehet számítani

admin

Vadidegen férfiakkal feküdt le az ismert magyar énekesnő

admin

Meglehet a Fidesznek az újabb kétharmad holnap

admin

Durva jégesővel és viharral robban be a jövő hét

admin