Image default
Hírek Poltika

Kásler szerint Gyurcsány tehet az egészségügy rossz állapotáról

A világon nincs még egy olyan ország, ahol egy 9 éve regnáló kormány még mindig a 10 éve hatalmon lévőkre mutogat vissza, amikor valamilyen kormányzati hibára kérdeznek rá. Olyan meg aztán pláne nincs, ahol akadnak olyanok, akik ezt el is hiszik. Az orvosbáró Kásler Miklós vezette EMMI most megfejtette, hogy az egészségügyi intézmények adósságállománya a balliberális korszak egyik súlyos mulasztása, mert a folyamatos pénzkivonás miatt 2010-re az adósságállomány megközelítette a 130 milliárd forintot, a 2010-es kormányváltás óta azonban kevesebb mint felére csökkent a kórházak adósságállománya. Az nagyon eretnek elképzelés lenne Orbánisztánban, hogy egy nagyon picivel – mondjuk évi 100 milliárddal – kevesebbet lopjon a strómanokon keresztül a főnök és egy picivel több jusson mondjuk az egészségügyre?

További lépéseket tesz a kórházak szabályszerű, fenntartható működésének megteremtéséért az Emberi Erőforrások Minisztériuma

– írják mindenhol a kormánypárti fluffermédiában.

De pontosan mit jelent az, hogy „további”? Mégis milyen említésre méltó (értsd: rendszerszintű) átalakítások, intézkedések történtek az egészségügyi szektorban az elmúlt 9 évben? Ja, semmilyen.

Hasonló cikkek

5 napja eltűnt a 13 éves Mercédesz, nagy erőkkel keresi a rendőrség

admin

Videóra vette két lány, ahogy egy férfi zaklatja őket a Múzeumkertben

admin

KIADTÁK A RIASZTÁST: Jön a vihar! 80km/órás széllel csap le

admin

Úgy meghízott a CSI sztárja, hogy fel sem ismerné

admin

Alig ismert szabály az utakon: 130 ezerre is büntethetik az autósokat

admin

Bochkor Gábor: Az exem átpártolt a nőkhöz

admin