Image default
Egyéb

Jövőre minden eddiginél több pénzt kap a hazai futball

A kormány a 2020-as költségvetésben 327 milliárd forintot szán a sportra, ami négyszerese a 2010-es összegnek, míg az idei évhez képest 24 milliárdos többletet jelent – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.

Az államtitkár szerint a kormány stratégiai ágazatként kezeli a sportot, hiszen további területeket generál, például gazdaság, turizmus, ezért befektetésként tekint a sportra. Szabó Tünde azt mondta, idén közel 150 nemzetközi sporteseménynek ad otthont Magyarország, és emlékeztetett a legfrissebb döntésre, hogy 2017 után 2027-ben is vizes vb-t rendezhet a főváros.

Szabó szerint „nemcsak a rendezésekre lehetünk büszkék, mert a sporteredményeink is nagyszerűek”. „A mai sikeremberek közül az úszó Milák Kristóf 19, a vívó Siklósi Gergely 21, valamint utóbbi sporttársaként a vb-n nagyszerűen szerepelt Muhari Eszter 16 éves, azaz mindannyian benne vannak a 2013-ban indult sportágfejlesztési programban” – mondta.

Szabó Tünde beszélt a junior női kézilabda-válogatottról, ami házigazdaként a tavalyi vb-győzelem után idén az Európa-bajnokságot is megnyerte. „Ezek az eredmények azt mutatják, hogy jó úton járunk, jó előjelekkel készülhetünk Tokióra” – mondta.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Szerinte Budapest olyan főváros, ahol jól megfér egymással a sport és a kultúra. Büszkeség, hogy ilyen fővárosunk van, ezt példázza a jövő héten kezdődő Maccabi Játékok, melynek keretén belül a zsidó kultúrával is megismerkedhetnek az érdeklődők” – mondta, emlékeztetve arra, hogy az első magyar férfi és női olimpiai bajnok, Hajós Alfréd és Elek Ilona is zsidó származású volt.

„Budapest 2019-re elnyerte az Európa Sportfővárosa címet, és a rangos események sorában még előttünk áll a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu-világbajnokság, amelyet felújított pályán rendeznek. Szeptemberben szintén olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságnak ad otthon Budapest, augusztus 20-án pedig kezdődik a junior úszó vb, 23-án a röplabda Európa-bajnokság. Novemberben átadják új Puskás Ferenc Arénát, amely 2020-as labdarúgó Eb egyik helyszíne lesz” – sorolta.

Szabó Tünde a távolabbi események közül kiemelte a jövő évi Giro d’Italia Magyarországon rendezendő első három szakaszát és a 2022-es férfi kézilabda Eb-t meg a 2023-as atlétikai vb-t.

„A magyar sportdiplomácia sosem volt ennyire erős, a nemzetközi szövetségek szívesen adják nekünk a világversenyeket. A cél továbbra is az, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk” – mondta. (MTI)

 

Hasonló cikkek

Aurelio: „Nem szököm meg a börtön elől”

admin

Karácsony Gergely felfüggesztette a kilakoltatásokat Budapesten

admin

Orbán: “Régóta akarjuk hogy visszatérjenek a törökök” – Iskolát nyit Erdogan alapítványa Magyarországon

admin

VIDEÓ: Le mernéd így dudálni a szabálytalankodó rendőrt?

admin

Aurelio édesanyja kis híján elájult, amikor megtudta, hogy börtönbe megy a fia

admin

Orvosra van szüksége Majkának! Ki kell derülnie a pontos diagnózisnak

admin