Image default
Hírek

Jó hír a nyugdíjasoknak: van, akinek 168 ezres emelés jön

A nyugdíjkorrekció átlagos mértéke 11 800 forint lesz, de óriásiak az eltérések.

A nyugdíjasok kosara alapján számolt infláció nagysága alapján dől el, hogy korrigálják-e az időskorúak ellátását. A KSH szerint augusztusban 3,4 százalékos volt a nyugdíjasinfláció mértéke, miközben év elején 2,7 százalékos volt az emelés, így novemberben várhatják a nyugdíjasok az egyösszegű, visszamenőleges korrekciót.

Az átlagos nyugellátás, havi 135 ezer forint esetén 11 800 forintos lehet a kiegészítés, de a nyugdíj összege alapján óriási lehet az eltérés, és 32 nyugdíjas, aki havi egymillió forint feletti ellátásra jogosult, 168 ezernél is több pénzt kaphat – számolta ki az mfor.hu.

Azok viszont, akik legfeljebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot kapják ellátásként, maximum 2394 forintos korrekcióban részesülhetnek – 17 777 nyugdíjas esetében ez a helyzet. A nyugdíjminimum és az 50 ezer forint közötti ellátásban részesülőknek (28 981 fő) legfeljebb 4200 forintos korrekció jut.

Területi lebontásban a budapesti idősek átlagosan 13 311 forint kiegészítésben reménykedhetnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek 9973 forintban. Bács-Kiskun megyében a második legalacsonyabb országon belül az átlagos nyugdíj, a korrekció 9998 forint lehet idén novemberben.Nyitókép: Pixabay

Hasonló cikkek

Szirénázó rendőrautó karambolozott Budapesten a Nagytétényi úton, többen súlyosan megsérültek

admin

Elfajult a hódmezővásárhelyi kerti parti: háromszor mentek megverni a szomszédot

admin

Mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait,nyereményeit

admin

Itt a friss heti időjárás-előrejelzés – Kiderül, meddig tart az októberi nyár

admin

Újabb választási drogügy pattant ki – “füves cigarettáért szavaztak egy magyar faluban?

admin

1 órája jött a hír : Súlyos a helyzet! ROSSZABBODOTT AZ ÁLLAPOTA, ÉLETMENTŐ MŰTÉTET HAJTOTTAK VÉGRE a MAGYAR ÉNEKESEN!

admin