Image default
Hírek Poltika

„Hogy a k.rva életben van az, hogy nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?” – osztotta ki egy MSZP-s a Pesti Srácokat

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje, Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke és Szabó Zsolt, a Párbeszéd dunaújvárosi önkormányzati képviselője „Európai minimálbért, és uniós védelmet minden magyar dolgozónak!” címmel tartottak sajtótájékoztatót a dunaújvárosi Hankook-gyárnál.

A sajtótájékoztató egy darabig a szokványos mederben folyt, az ellenzéki politikusok arról beszéltek, hogy a külföldi multik országszerte „rabszolgaként dolgoztatják” a magyar munkavállalókat, mindezt úgy, hogy sok cég stratégiai partnere a kormánynak. Komjáthi Imre a Magyarországon alkalmazott gazdasági bevándorlókról is szólt pár szót, szerinte „lassan már a Himalája tövében dolgozó serpákat” is idehozza a magyar kormány. De mindez még semmi ahhoz képest, ami ezután történt.

A sajtótájékoztató végére befutott a kormánypárti Pesti Srácok egyik munkatársa, aki nem a magyar munkavállalókról faggatta a sajtótájékoztatót tartó politikusokat, hanem ahogy az MSZP-sek értelmezték „provokálta őket”. Komjáthi Imrében pedig eltört valami, és a mikrofonhoz lépve arról beszélt, hogy rendkívül tiszteli az újságírókat és háromig elszámolt magában, de:

Hogy a kurva életben van az, hogy az nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?

– kérdezte feldúltan Komjáthi, majd azt kérdezte a pesti srácokostól, hogy miért „tesznek rá”, hogy mongolokat, meg ukránokat foglalkoztatnak a gyárakban?

„Kérjenek bocsánatot a magyar munkavállalóktól, mert tojnak rájuk, mert tesznek rájuk!” – mondta Komjáthi a magyarázkodó újságírónak, azt is hozzátéve, hogy ő 33 évig dolgozott a vegyiparban, tudja mit jelent túlórázni.

A vita lecsillapodása után Jávor Benedek lépett a mikrofonhoz, és higgadtan megválaszolta a Pesti Srácok, az őszi önkormányzati választásokról szóló kérdését.

Az alábbi videóban 12.30-tól pörögnek fel az események:

Kiemelt kép: MSZP/Facebook

Hasonló cikkek

Hatalmas bajban a Hauwei – minden nagyobb gyártó kihátrál mögülük

admin

Az újból megházasodott Demcsák Zsuzsa

admin

Tömegbaleset történt az M0-son: három autó és egy kisteherautó ütközött, torlódásra lehet számítani

admin

Vadidegen férfiakkal feküdt le az ismert magyar énekesnő

admin

Meglehet a Fidesznek az újabb kétharmad holnap

admin

Durva jégesővel és viharral robban be a jövő hét

admin