Image default
Egyéb

Hatalmas károkat okozott a tegnap esti vihar az északi megyékben

100 kilométer/órás széllökésekkel érkezett meg tegnap az ítéletidő Magyarországra, s a vihar hatalmas pusztításokat végzett. Országszerte 250 helyre riasztották a tűzoltókat, de főleg az északi megyékben volt szükség a segítségre. Varsányban egy tetőt kapott fel a szél, de nem csak azt tette tönkre: a falak is megrepedtek, most életveszélyes az épület. Az ott élő családnak ugyan nem esett baja, ám költözniük kell.

„Azt mondták, le kell bontani az egész házat, mert sérült a szerkezete is, a falak, hát meg szabad szemmel is látni a repedéseket” – kezdte Kósáné Kovács Kitti a Tényeknek, hozzátéve: csak néhány dolgot tudtak kimenteni.

Miskolcon hatalmas fákat tört ketté a szél, Győr-Moson-Sopron megyében pedig még egy közlekedési lámpa is letört. A bejelentések közül a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyéből érkezett.

„Volt olyan káresetünk, hogy egy fa épületre dőlt, tetőt rongált, valamint személyautókra is rádőlt. Dejtár és Ipolyvece között vasúti sínre is dőlt egy fa. A szerelvényen közel 50 fő utazott, nekik meg kellett várni, amíg a balassagyarmati hivatásos tűzoltók eltávolítják a sínekre dőlt fát” – mondta Szeles Péter, a megyei katasztrófavédelem hivatalvezetője.

Szlovákiában halálos áldozata is van a viharnak: egy 14 éves nyitrai fiú épp két társával sétált a töltésen, amikor leszakadt és rájuk esett egy vastag faág. A két sérült közül az egyiket meg kellett műteni.

Hasonló cikkek

Fehér Balázs állítja, vele és kedvesével is flörtölt a Nyerő páros két versenyzője

admin

„Négy zsaru kellett ahhoz, hogy lefogják” – Megdöbbentő részletek derültek ki a Tolna megyei halálos gázolásról – fotók

admin

Nagyrészt a helytelen lakossági tüzelés felel a légszennyezettségért

admin

Megvannak a Nyerő páros második kiesői: nekik kellett távozni a villából

admin

Szász Marcit csodagyerekként ismertük meg – 32 évesen most így él

admin

Megmutatta egyhetes kisbabáját a Jóban Rosszban színésznője, Papp Annamária

admin