Image default
Hírek Közügyek Tudomány

Hatalmas bajban a Hauwei – minden nagyobb gyártó kihátrál mögülük

A Donald Trump által bevezetett kereskedelmi korlátozás miatt a kínai Huawei újabb komoly csapást szenvedett el, mivel a nemzetközi szabványosító testületek és szövetségek kénytelenek voltak korlátozni a kínai cég részvételét a munkában. Mint azt korábban megírtuk, az USA megtiltotta az amerikai vállalatoknak, hogy a Huawei-jel üzleteljenek.

A vezeték nélküli hálózatainkat szabványosító Wi-Fi Alliance átmenetileg korlátozta a Huawei tevékenységeit a testület munkájában. Ennek a szövetségnek rengeteg amerikai vállalat tagja, többek közt az Intel, a Broadcom, az Apple és a Qualcomm.

A félvezető lapkákat gyártó vállalatokat tömörítő JEDEC szervezetben önként felfüggesztette a tagságát a Huawei, amíg érvényben van az Egyesült Államok kormányának kereskedelmi tiltása. Ebben a szervezetben a legtöbb nagy csipgyártó tag, például a Qualcomm, a Samsung, a TSMC, az SK Hynix és a Toshiba Memory.

De még az SD-kártyákkal sem foglalkozhat a Huawei

Az SD Association taglistájáról eltűnt a Huawei neve, bár ez olyan szempontból nem meglepő, hogy a cég már kitalált egy saját memóriakártya megoldást, a Nano Memory Card formátumot, és már a tavaly ősszel bemutatott Mate 20 Pro tárhelye is csak azzal bővíthető.

A szabványosításból való visszavonulás azt jelenti, hogy a Huawei kevésbé tud beleszólni a világszerte egységesen elfogadott technológiák fejlődésébe, és a szakértői vitákban nem tud a neki kedvező megoldások mellett érvelni. Arra ugyan mindig lesz lehetősége, hogy Kínában saját szabványokat alakítson ki, és a globális szabványra épülő eszközöket is legyárthatja, de nem lesz beleszólása az ipari folyamatokba.

Hasonló cikkek

Babát vár 68 éves férjétől az 51 éves asszony

admin

Ilyen savlekötőt szed? Ne vegye be! Rákkeltő anyaggal szennyeződött!

admin

Már tíz holttestet találtak a Dunában a Hableány áldozatain kívül

admin

Máig rejtély: 9 hónapos korától semmit nem változott, 20 évesen halt meg

admin

Videón, ahogy egy mentős egy rúd párizsival ütögeti az öntudatlan páciens fejét a szirénázó rohamkocsiban

admin

Mintha bomba robbant volna: egy BMW-s 200-as tempóval rombolt le egy fél utcát

admin