Image default
Hírek Közügyek Tudomány

Hatalmas bajban a Hauwei – minden nagyobb gyártó kihátrál mögülük

A Donald Trump által bevezetett kereskedelmi korlátozás miatt a kínai Huawei újabb komoly csapást szenvedett el, mivel a nemzetközi szabványosító testületek és szövetségek kénytelenek voltak korlátozni a kínai cég részvételét a munkában. Mint azt korábban megírtuk, az USA megtiltotta az amerikai vállalatoknak, hogy a Huawei-jel üzleteljenek.

A vezeték nélküli hálózatainkat szabványosító Wi-Fi Alliance átmenetileg korlátozta a Huawei tevékenységeit a testület munkájában. Ennek a szövetségnek rengeteg amerikai vállalat tagja, többek közt az Intel, a Broadcom, az Apple és a Qualcomm.

A félvezető lapkákat gyártó vállalatokat tömörítő JEDEC szervezetben önként felfüggesztette a tagságát a Huawei, amíg érvényben van az Egyesült Államok kormányának kereskedelmi tiltása. Ebben a szervezetben a legtöbb nagy csipgyártó tag, például a Qualcomm, a Samsung, a TSMC, az SK Hynix és a Toshiba Memory.

De még az SD-kártyákkal sem foglalkozhat a Huawei

Az SD Association taglistájáról eltűnt a Huawei neve, bár ez olyan szempontból nem meglepő, hogy a cég már kitalált egy saját memóriakártya megoldást, a Nano Memory Card formátumot, és már a tavaly ősszel bemutatott Mate 20 Pro tárhelye is csak azzal bővíthető.

A szabványosításból való visszavonulás azt jelenti, hogy a Huawei kevésbé tud beleszólni a világszerte egységesen elfogadott technológiák fejlődésébe, és a szakértői vitákban nem tud a neki kedvező megoldások mellett érvelni. Arra ugyan mindig lesz lehetősége, hogy Kínában saját szabványokat alakítson ki, és a globális szabványra épülő eszközöket is legyárthatja, de nem lesz beleszólása az ipari folyamatokba.

Hasonló cikkek

Terhelő vallomást hangzott el Aurélióra, 10 év fegyházat kért az ügyész – úgy néz ki nem ússza meg az emberrablási ügyet

admin

A magyar sajtó elől bujkálva találkozott Orbán a boszniai szerbek elnökével, akinek a legnagyobb példaképe egy népírtó

admin

Arabul beszélt a két egyetemista Pécsen, megverték őket mert nem akarnak bevándorlóországot

admin

Vízben gázolnak a szánhúzó kutyák, olyan meleg van Grönlandon

admin

Kiadták a riasztást, órákon belül durva vihar vágja ketté az országot

admin

Dobrev Klára: “Én leszek Magyarország első női miniszterelnöke”

admin