Image default
Hírek

Forradalmi újítás jöhet a magyar tömegközlekedésben

Magyarország – A kormány egy olyan közlekedési tarifaközösség megalkotásán dolgozik, aminek köszönhetően egyetlen jeggyel is utazhatunk buszon,vonaton vagy bármilyen másik városi járművön.

Magyar Idők számoltak be arról, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Mosóczi László arról beszélt, hogy 2020-ig egy olyan egységes menetrendi-, utastájékoztatási- és jegyrendszert akarnak létrehozni, ami magába foglalja a vasúti és buszjáratok párhuzamosságának kiszűrését és a csatlakozások biztonságos megszervezését is. Emellett fontosnak tartják, hogy az utasoknak elég legyen csak egy jegyet váltaniuk ahhoz, hogy eljussanak az ország egyik feléből a másikba, attól függetlenül, hogy ehhez hányszor kell átszállniuk.

“Az mindenképpen előrelépést jelent, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium erős megrendelői és ellenőrzési jogosítványokkal bírva kérheti számon az elvárásokat a szolgáltatókon, legyenek akármennyien, állami vagy magánkézben” – folytatta Mosóczi, aki elárulta azt is, hogy olyan elektronikákat fognak alkalmazni a jövőben, aminek köszönhetően 160 km/órával is haladhatnak majd a vonatok bizonyos szakaszokon.

Hasonló cikkek

A román sofőr mindenhol előz! (négyes főút, Abony elkerülő)Videó

admin

Megszületett a döntés: ekkor kell utoljára átállítani az órádat

admin

Bréking: eltörlik Magyarországon is az óraátállítást

admin

Figyelem: gyilkos az idei tél, brutális, amit a szakértők jósolnak

admin

Mostantól hivatalosan lesből mérnek rendőreink:Kiadták a közleményt!

admin

Imádja az időseket, most éppen egy 91 éves szeretője van a 31 éves férfinak

admin