Image default
Hírek

Fordulat: kiengedik a börtönből a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt vállalkozót

Fordulat: kiengedik a börtönből a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt vállalkozót.2019. augusztus 11-én – vasárnap – elhagyhatja a börtönt és házi őrizetbe kerülhet É. Imre, a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt férfi.Győri Törvényszék megalapozott döntést hozott, amikor is megszüntette a védencével szembeni legszigorúbb kényszer intézkedést.

A Győri Törvényszék információ alapján a gyanúsított letartóztatását megszüntették, a férfit pedig házi őrizetbe helyezték. A másodfokú bíróság határozata szerint még mindig É. Imrét gyanúsítják a villanyszerelők meggyilkolásával, éppen ezért a további kényszerintézkedés a férfival szemben megalapozott, ugyanis fennáll a szökés, elrejtőzés és tanúk befolyásolásának veszélye.

A másodfokú bíróság ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szükségesség és arányosság, illetve a fokozatosság elvét helyesen alkalmazva jutott az elsőfokú bíróság arra a megállapításra, hogy a gyanúsítottal szemben az eljárás további szakaszában már nem szükséges a legsúlyosabb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés alkalmazása.

A gyanúsított a bűnügyi felügyelet – házi őrizet – tartama alatt az ingatlanát csak külön engedéllyel hagyhatja el, a számára előírt magatartási szabályok betartását pedig a mozgását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni.

A fentiekre figyelemmel a gyanúsított letartóztatásának megszüntetése, valamint vele szemben enyhébb kényszerintézkedés elrendelése indokolt és egyben törvényes volt.

Mint ismeretes, tavaly húsvétkor nyomtalanul eltűnt Mácsik Zoltán villanyszerelő. A férfi utoljára a főnökével, É. Imrével találkozott. A vállalkozó egy nagyobb összeggel tartozott Mácsiknak. A rendőrség a nyomozás során É. Imrét még egy villanyszerelő megölésével meggyanúsította. Ő Orlik Vilmos, aki 2015-ben tūnt el.

Mint a Blikk beszámolt róla, Mácsik Zoltán felesége nem adja fel a reményt. Hiába telt el több mint egy év a családfő eltűnése óta, felesége és lánya újabb keresést tervez a családapa felkutatására.

Hasonló cikkek

Magyarország 2019: Rosszul lett egy 17 éves cukorbeteg lány, magára hagyták, egy járókelő sem segített

admin

ITT A VÉG? – Ég az Amazonas, már az űrből is látszik

admin

Megtagadta a sofőr a továbbutazást az arcát elfedő nőtől

admin

Egy szamár és egy kecske utazott a MÁV egyik járatán, le is videózták őket

admin

Egyre több vezető közgazdász figyelmeztet a válságra

admin

Félmilliós fizetésért várják a magyarokat az osztrák Mekiben

admin