Ez sokaknak fájni fog: 6 hétig nem utalnak nyugdíjat Magyarországon!

Jól be kell osztaniuk a nyugdíjasoknak a decemberben idő előtt utalt nyugellátásukat és a különböző juttatásokat, a januári kifizetésig ugyanis a szokásosnál többet, közel 6 hetet kell várniuk.
A Pénzcentrum figyelmeztet, hogy várhatóan a szokásos időpontban, január 12-én utalják majd a jövő évi első havi nyugdíjat, és bár decemberben a 10 ezer forintos ajándék utalvánnyal, a nyugdíjkorrekcióval, valamint nyugdíjprémiummal együtt egy átlagos nyugdíjas körülbelül 33 ezer forinttal kapott többet, azt az elkövetkező közel hat hétben érdemes lesz beosztani, addig ugyanis még 38 napot kell várni.

A pénzükkel már csak azért is érdemes okosan bánniuk a nyugdíjasoknak, mert a pluszpénzüket egy a egyben elvihetik az ajándékok, ha azokat a felméréseket vesszük alapul, amelyek szerint egy magyar átlagosan 35 ezer forintot költ a karácsonyi meglepetésekre.

Jó hír azonban, hogy a nyugdíjak jövőre is emelkednek 3, illetve 3,8 százalékkal attól függően, hogy a járandóságot 2017-ben vagy még előtte állapították-e meg. Ennek megfelelően egy 113 ezer forintos öregségi nyugdíj az emelés mértékétől függően 4 325, vagy 3 390 forinttal emelkedik.