Image default
Hírek Közügyek

Elkészült Bécs új, high-tech csúcskórháza

Automatizált fűtés, hűtés, csőposta, szállítórobotok, digitális betegakták, hibrid műtő és az informatikai eszközökkel összekötött orvosi műszerek –  ezek találhatóak Bécs legújabb kórházában, a Krankenhaus Nord – Klinik Floridsdorfban. A Bécs 21. kerületében, Floridsdorfban található intézmény június 3-tól fogadja az első betegeket – közölte Bécs külképviseleti osztálya. 

KH Nord kert Foto EurocommPR

Fotó: Eurocomm PR

Az összesen 111 ezer négyzetméteren elterülő 800 ágyas kórház különbözőosztályain évente várhatóan 46 ezer beteget látnak majd el, míg az ambulanciákon 250 ezret.

Az Európa legmodernebb kórházaihoz tartozó intézményben kizárólag egy- és kétágyas betegszobák vannak, minden ágyhoz egy állítható magasságú monitor tartozik internetcsatlakozással, rádióval, tévével és videójátékokkal.

KH Nord belso udvar Foto EurocommPR

Fotó: Eurocomm PR

A gyógyítást háromezer orvosi műszer segíti, a kommunikációt pedig 900 wifi-router, amik nemcsak az orvosok, de a páciensek rendelkezésére is állnak.

A kórházban több innovatív digitális megoldást gyúrtak össze egy mindent átfogó koncepcióvá. Így teljesen automatizált a fűtés, a hűtés, az árnyékolástechnika, a kerti öntözőrendszer, a liftek és a biztonságtechnika.

KH Nord bejarat Foto EurocommPR

Fotó: Eurocomm PR

Az alagsorban 40 szállítórobot látja el az osztályokat tiszta ágyneművel, gyógyszerekkel vagy ebéddel. A vérminták az osztályokról csőpostán keresztül jutnak el a laborutcába, ahol automatikusan rádokkolnak a kért vizsgálatot készítő berendezésre.

Szállítórobotok

SzállítórobotokFotó: Eurocomm PR

A laboreredmény elektronikus formában kerül vissza az osztályra, így azok a leletek, amikre korábban legalább egy órát kellett várni, már néhány perc alatt elkészülnek.

A betegakták és leletek digitalizáltak, az orvosi műszerek össze vannak kötve az informatikai eszközökkel, így az orvosok minden leletet a saját számítógépükön nézhetnek meg. A műtétek során hamarosan egyetlen monitoron jelenítik meg a beavatkozás közben használt összes képalkotó eljárás felvételét, amik közül az orvos mindig azt választhatja ki, amelyikre éppen szüksége van.

Hasonló cikkek

Hatalmas bajban a Hauwei – minden nagyobb gyártó kihátrál mögülük

admin

Az újból megházasodott Demcsák Zsuzsa

admin

Tömegbaleset történt az M0-son: három autó és egy kisteherautó ütközött, torlódásra lehet számítani

admin

Vadidegen férfiakkal feküdt le az ismert magyar énekesnő

admin

Meglehet a Fidesznek az újabb kétharmad holnap

admin

Durva jégesővel és viharral robban be a jövő hét

admin