Image default
Hírek

Éhen halt az apjára bízott 2 éves kislány

Az orvosok sem tudták megmenteni a kritikusan alultáplált gyermek életét.

A Maszol.ro szerint a férfi a Suceava megyei Preuțești községben azután maradt magára négy gyerekével, hogy az anya külföldre ment dolgozni. Miután az 1 éves és 10 hónapos kislány rosszul lett, apja átvitte a szomszédos faluba az anyósához, aki kórházba vitte, de a gyermek nem sokkal később meghalt.

Az alultápláltság miatt súlyos vérszegénységben szenvedett. Orvosainak a nagymama azt mondta, a kislány csak teát és tejet kapott.

A Suceava megyei gyermekvédelmi igazgatóság vizsgálatot indított amiatt, hogy a község szociális munkásai a családot miért nem vették nyilvántartásba. A rendőrség bűnvádi eljárást indított, a törvényszéki orvosok jelentése alapján fogalmazza majd meg az apa elleni vádat.

A World Vision Románia civil szervezet felmérése szerint a vidéken élő román gyerekek közül minden tizenegyedik csak napi kétszer kap enni, minden nyolcadik csak kenyeret. Minden második vidéki család jövedelme az országos átlag alatt van és minden harmadik falun élő család kap valamilyen szociális segélyt. A felmérést 65 falu több mint 2 ezer háztartásában végezték el, 7 és 18 éves kor közötti gyerekek között.

Hasonló cikkek

Hatalmas bajban a Hauwei – minden nagyobb gyártó kihátrál mögülük

admin

Az újból megházasodott Demcsák Zsuzsa

admin

Tömegbaleset történt az M0-son: három autó és egy kisteherautó ütközött, torlódásra lehet számítani

admin

Vadidegen férfiakkal feküdt le az ismert magyar énekesnő

admin

Meglehet a Fidesznek az újabb kétharmad holnap

admin

Durva jégesővel és viharral robban be a jövő hét

admin