Image default
Hírek Közügyek

Egészen elképesztő: ennyiért gályáznak az eladók a Norbi Update üzleteiben

Óriási hiány van bolti eladókból, nem csak a nagy kereskedelmi láncok árulják el, mennyit kínálnak dolgozóinak, hanem Norbi termékeit áruló üzletek üzemeltetői is nyíltan kezelik a fizetéseket, amelyek azonban messze elmaradnak az átlagkeresettől.

Hivatalosan 4 millió 518 ezren dolgoztak a május-júliusi időszakban, a munkanélküliségi ráta pedig 3,4 százalék volt, tehát gyakorlatilag alig van maradt szabad munkaerő az országban a KSH adatai szerint.

Nem csoda tehát, hogy hatalmas a verseny a dolgozókért szinte minden szektorban, így a kiskereskedelemben is. Nem csoda, hogy nemrég a Penny is elkezdte nyíltan kommunikálni a béreket, elárulták, mennyi fizetésre számíthatnak náluk a bolti eladók, és az is kiderült, hogy hat hónap után már ad hűségjutalmat is. az elérhető boltos béreket a Blokkk.com gyűjtötte egy csokorba.

Lépten nyomon eladókat keresnek, még a Norbi Update üzletekbe sem tolongnak a jelentkezők. A Szárnyas Fejvadász állásközvetítő Facebook oldalon a budapesti Westend bevásárlóközpontban lévő Update Low Carb üzletbe keresnek kedves, vásárlóközpontú munkatársat versenyképes bérezéssel, ami havi nettó 180 ezer forintot jelent.

A munka viszont egészen összetett, hiszen nem csak a vásárlókat kell kiszolgálni, de a feladatok közé tartozik még a péksütemények megsütése, árufeltöltés és az üzlet kitakarítása is. Hetente csupán 3-4 napot kell dolgozni, viszont a műszakok az áruház jellege miatt feltehetően nem 8 órásak.

Szegeden szintén eladót keresnek az Update üzletbe, viszont itt már a tanácsadás is a feladatok közé tartozik, méghozzá Norbi “életmódszerét” alkalmazva – bármit jelentsen is ez). Az erre a pozícióra jelentkező ideális jelölt a hirdetés szövege szerint maga is eszerint az életmódszer szerint él, van 1-3 éves kereskedelmi tapasztalata, beszél társalgási szinten angolul és németül is. Mindezekért cserébe havonta nettó 144 ezer forintot vihet majd haza

az a szerencsés, aki elnyeri a pozíciót. Természetesen ezeket a fizetéseket nem Norbi utalja személyesen, és még a hirdetéseket sem ő adta fel, hanem azok a vállalkozók, akik franchise rendszerben üzemeltetik ezeket a boltokat.

(Címlapkép: MTI Fotó: Kallos Bea)

Hasonló cikkek

Máig rejtély: 9 hónapos korától semmit nem változott, 20 évesen halt meg

admin

Videón, ahogy egy mentős egy rúd párizsival ütögeti az öntudatlan páciens fejét a szirénázó rohamkocsiban

admin

Mintha bomba robbant volna: egy BMW-s 200-as tempóval rombolt le egy fél utcát

admin

Láncfűésszel akarta megtréfálni az alvó szomszédot, végül az arcába vágott bele a dunavecsei férfi

admin

Ferenc pápa az egyház nevében bocsánatot kért a cigányságtól

admin

5 milliárd forintos életbiztosítást kötött Lagzi Lajcsi

admin