Image default
Hírek Közügyek Sport

CSODÁLATOS HÍR: Szalai Ádám segítségével győzte le a halálos kórt a debreceni kiskamasz

Szívszorító: egy debreceni kiskamasz élete legjobb híre az volt, amikor az orvosok közölték vele és szüleivel, hogy nem szenvedett annyit hiába, szervezete elindult a felépülés útján… A DVSC utánpótláskorú labdarúgójánál, Vietorisz Áronnál (15) tavaly decemberben leukémiát állapítottak meg, ám több havi küzdelem után úgy tűnik, sikerül legyűrnie a halálos betegséget.

Miután kiderült a baj, kétfrontos harc kezdődött: édesapjának fel kellett mondania a munkahelyén, hogy ápolhassa gyermekét, így viszont veszélybe került az anyagi biztonságuk, emellett a fiúnak embert próbáló kezeléseken kellett átesnie. Szerencsére érezhették, hogy sokan szorítanak nekik: így a német Hoffenheim focicsapatának magyar válogatott csatára, Szalai Ádám (31) és a Játékidő Alapítvány adománya is segített, hogy a felépüléshez szükséges steril körülmények megvalósulhassanak.

Szalait mélyen megérintette Áron története, s beszélt is arról, miért állt mögé.

Édesanyám 2000 májusában kapta az utolsó kezelését, és legyőzte a leukémiát. Remélem, a példája Áronnak is erőt ad a gyógyuláshoz – nyilatkozta akkor Szalai.

A fiú édesapja, Vietorisz József (44) már megkönnyebbülten beszélt arról lapunknak, hogy milyen megrázó hónapokon ment keresztül a család.

  Vietorisz Áron hazatérhetett, otthon gyógyul

Összetörtünk, amikor megtudtuk, hogy Áron kevert sejtes leukémiában szenved. Később szerencsére már volt reménysugár, hiszen az orvosok azt közölték, hogy a kisebbik fiam, Bence (13) megfelel donornak. Fájdalmas hónapok vannak mögöttünk, Áron többféle kemoterápiát kapott, hogy a csontveleje kitisztuljon. Az elmúlt fél év alatt a kezelések következtében kétszer kihullott a haja, szinte napokon belül. Ez az időszak nekünk is, neki is szörnyű volt… Amikor eljött az idő, teljesen legyengítették az immunrendszerét, majd megkapta testvérétől az egészséges sejteket, amik teljesen beépültek a szervezetébe.

Az apuka büszke és bizakodik – de végre van oka rá. És már arról is beszélt, hogyan folytatódhat ez a történet.

– Már itthon vagyunk, az immunrendszer erősítésére koncentrálunk. A steril körülményeket még három hónapig biztosítani kell, s azután is csak szájkendőben jöhet ki a szobájából Áron, és mi is csak abban mehetünk be hozzá. Egy-egy sétára viszont lemehetünk vele az utcára, és azt persze, különösen várja, hogy hónapok után végre újra labdába rúghasson. A fiam példát ad a sorstársainak gyógyulásból, küzdeni akarásból. Ha csak egyetlen kisgyerek erőt tud meríteni az ő történetéből, mi már annak is nagyon örülünk – mondta Vietorisz József.

Hasonló cikkek

Hatalmas veszélyre figyelmeztet a Fidesz

admin

Középiskolásokat szállító busz ütközött, 12-en meghaltak, rengeteg a sérült

admin

Több mint 17 milliárd forintot érő heroinszállítmányt foglalták le a napokban Budapesten

admin

Ha ez a szám hív, ne vedd fel:akár 600 ezer forintodba kerülhet egyetlen hívás

admin

Hókáosz Ausztriában – áramkimaradás, járhatatlan utak, bezárt üzletek

admin

Fontos változások a munka törvénykönyvében,közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

admin