Image default
Egyéb

Csodálatos: 200 millió fát ültetett Etiópia – így próbálnak csökkenteni a klímaváltozáson

A faültetéssel a szárazság sújtotta kelet-afrikai ország ellensúlyozni akarja az erdők kivágásának hatásait és a klímaváltozást. Az Abiy Ahmed kormányfő vezette projekt megvalósításának idejére számos közintézményt és iskolát bezártak, hogy minél többen részt vehessenek az akcióban.

Az ENSZ adatai szerint a 20. században Etiópia területének 35 százalékát borították erdők, ez azonban négy százalékra zsugorodott a 2000-es évekre. A faültetést az országban mintegy ezer helyszínen végezték és számolták, hogy hány facsemetét ültetnek el. Az adatok szerint az akció végére több mint 220 millió fát ültettek, ami világrekordnak is számít. A kormány azonban itt nem áll meg és az év végéig 4 milliárd fát ültetnének. A korábbi faültetési rekorder India volt, ahol egyetlen nap alatt több mint 50 millió fát ültetett el 800 ezer önkéntes 2016-ban.

Vannak azonban, akik élesen bírálják a programot. Szerintük ugyanis az a miniszterelnök a zöldítési kampányának a célja, hogy elvonja a közvélemény figyelmét a kormány előtt álló kihívásokról, köztük az etnikai konfliktusokról, amelyek mintegy 2,4 millió embert kényszerítettek otthonaik elhagyására.

(Forrás: origo.hu)

Hasonló cikkek

Szomorú hírrel indul a reggel: Elhunyt a legendás Szaxi Maxi, avagy Fekete Gyula

admin

Itt a világszínvonalú új magyar busz, a belsejétől hanyatt fog esni

admin

180-nal csapódott oszlopnak a friss jogsis sofőr, kettészakadt a a BMW

admin

Ő világ legidősebb sebésze! Immáron 89 éves, de napi 4 műtétet vállal!

admin

Szomorú hírrel indul a reggel: 42 évesen meghalt a népszerű Magyar színésznő

admin

Augusztus 20.: készüljön, így lesznek nyitva a boltok a négynapos hétvégén

admin