Image default
Egyéb

Brutális felvétel: addig fojtogatta hatodikos áldozatát a tini, míg agykárosodása nem lett – mégis az iskola reakciója a legfelháborítóbb

A fiát kis híján megfojtó tinit nem, de az intézményt beperli az anya, akinek gyermeke élete végéig gondozásra szorul majd.

Brutális jelenet zajlott le egy iskolában, melyet az intézmény biztonsági kamerája is rögzített. A Los Angeles-i suliban egy 14 éves, erőszakosságáról már korábban is ismert diák esett neki egy nála két évvel fiatalabb, hatodikos fiúnak. Először gyomron ütötte, majd a falhoz szorította és elkezdte fojtogatni. A videón is tisztán látszik, hogy a fiatalabb fiú azt követően is alig kap levegőt, hogy támadója elengedte.

Az áldozat ezt követően kétszer elájult, valamint több rohamot is kapott. Mint később kiderült: maradandó agy- és gerinckárosodást szenvedett, ami miatt élete végéig ápolásra szorul majd. A 12 éves kisfiú édesanyja hétfőn perelte be az intézményt, szerinte ugyanis az iskolában gyakorlatilag egyáltalán nem törődtek azzal, hogy a fia él-e vagy sem a 2018 januári brutális támadást követően.

Elsétált mellettük, mégsem tett semmit

“A személyzet mindent rosszul csinált, minden egyes percben, és ridegen semmibe vették, hogy 12 éves ügyfelem él-e és jól van-e” – hangsúlyozta az áldozat családjának ügyvédje, Ben Meiselas, aki szerint elfogadhatatlan, ami az iskolában zajlott.

Egyébként magán a felvételen is jól látszik mindez: az intézmény egyik alkalmazottja ugyanis elsétál a brutális támadás mellett, egy picit vissza is fordul, arra azonban már nem veszi a fáradtságot, hogy odalépjen a fojtogatott fiúhoz, netán elkísérje a gyengélkedőbe – ehelyett inkább továbbmegy.

Az iskolai személyzet egy tagja épp arra járt. Egy pillanatra lelassított, megnézte, mi történik, majd továbbsétált

Az iskola egyébként csak fél órával a támadás után értesítette a mentőket – amikor már a kisfiú édesanyja is ott volt. Az anyának először állítólag nem is akarták elmondani, hogy egy másik diák fojtogatta a fiát. A 14 éves támadó erőszakos hajlama már korábban is ismert volt az iskolavezetés előtt, mégsem tettek semmit – írja az NBC News. Az asszony – aki nem szeretné nyilvánosságra hozni a nevét – nem akarja, hogy a másik tini ellen vádat emeljenek, csak azt, hogy csapják ki az iskolából. Az intézménytől azonban kártérítést követel, amiért hibát hibára halmozva veszélybe sodorták a fiát, és gyakorlatilag hozzájárultak ahhoz, hogy élete végéig kiszolgáltatott legyen.

Hasonló cikkek

Hát, ez zseniális! Elképesztő módon ünnepelte meg a válását egy bántalmazott feleség – fotók

admin

Még az orvosok is megdöbbentek: 12 évesen adott életet első gyermekének egy kislány

admin

Sorra születnek a végtaghiányos csecsemők egy kórházban, már az egészségügyi minisztérium is vizsgálódik

admin

„A hír valóban igaz, meghalt” – Íme további részletek Terry Black utolsó óráiról

admin

Jövőre minden eddiginél több pénzt kap a hazai futball

admin

Már tízezren jelezték, hogy szeptember 20-án délben visszafoglalnák Erdélyt

admin