Hírek

Borzasztó dolog derült ki a lezuhant utasszállítóról – ezért kötötte el a gépet a rakodómunkás

Tacoma — Állítólag öngyilkos akart lenni az a reptéri rakodómunkás, aki elkötött és a levegőbe emelkedett egy üres utasszállító géppel a seattle-tacomai nemzetközi repülőtérről,írja a Blikk

A hatóságok szerint azt tervezte, a gépet belevezeti a Puget-tengerszorosba, így vetve véget az életének.

A washingtoni nyomozók jelentése szerint a Horizon Air légitársaság munkatársa, a 29 esztendős Richard Russel egy 76 személyes, Q400-as típusú géppel szállt fel, természetesen engedély nélkül, így nem is meglepő, hogy azonnal a nyomába szegődött két F–15-ös vadászgép. Valószínűleg terrorakciótól tarthattak, ám végül a repülőgép a gyéren lakott Ketron-sziget közelében lezuhant – Paul Pastor rendőrfőnök pedig leszögezte: nem merényletre készült a férfi.

A férfi a seattle-tacomai nemzetközi repülőtéren kötött el egy Q400-ast /Fotó: MTI/ EPA

Russel és családja azután költözött Seattle-be, hogy tönkrement a péksüteményekkel foglalkozó cégük, a férfi azt remélte, előbb-utóbb a repülőtéren is felível a karrierje, komolyabb pozícióba kerül, esetleg belép a hadseregbe. Az viszont kérdés, a csomagokkal foglalkozó férfi hogyan volt képes egy utasszállító repülőgépet irányítani – ezt nyomozás tisztázza a jövőben –, ugyanis azon túl, hogy a levegőbe emelkedett, akrobatikus figurákat is végrehajtott, mielőtt a mélybe zuhant volna.

A lopott utasszállító nyomába hamar F–15-ös vadászgépek szegődtek, terrorakciótól tartva /Fotó: Twitter

A Horizon Air vezérigazgatója, Gary Beck elmondta, Russelnak a beosztásának köszönhetően voltak különleges belépőkártyái, könnyedén jutott át a különböző ellenőrzési pontokon, sőt mivel a munkája miatt gyakran tűnt fel közvetlenül a repülőgépek mellet, ezért nem szúrt szemet senkinek az akciója kezdetén.

A lezuhanó repülőgép egy jókora részen letarolta a fákat, a jármű roncsai több száz méteres körzetben terültek szét /Fotó: MTI/ AP

Az első jelentések szerint Richard Russel végig jókedvű volt a levegőben, a légiforgalmi irányítással még viccelődött is arról, hogy ha épségben leteszi a gépet, talán alkalmazzák pilótaként.

A gép a Ketron-szigetnél csapódott a földbe, lángjai vörösre festették az eget /Fotó: MTI/ AP

Nyomoz az FBI az incidens miatt

Bár hamar kijelentették a hatóságok, hogy nincsenek terroristaakcióra utaló nyomok, mégis nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda, azaz az FBI és a katonai rendészek is. Ugyanis ez az első halálos kimenetelű ügy az Egyesült Államokban, amely kereskedelmi forgalomban álló repülőgéppel történt a 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta.

Hasonló cikkek

Jó hír a magyar kamionosoknak!Hamarosan a fizetésük többszörösére emelkedik,és be is lesznek jelentve!

admin

A rendőrség felfüggesztette a Speedmarathont,az időjárási körülményekre tekintettel

admin

Magángéppel repül Franciaországba Vajna Timi ,hogy találkoztasson szerelmével és szüleivel-Ők Timi szülei

admin