Image default
Hírek Közügyek

Alaposan megleckéztették a gyereket, aki 3 ülőhelyet foglalt el a metrón

Valószínűleg máskor meggondolja majd, hogy elterpeszkedjen-e a tömött járművön, vagy inkább betartsa az utazási illemet.

A tömegközlekedésnek is megvannak a maga illemszabályai, amiket, ha már csak egyvalaki nem tart be, emberek tucatjainak okozhat vele bosszúságot. Csúcsforgalomban a járműveken különösen fontos, hogy odafigyeljünk a társainkra, és arra, hogy a kényelmetlen helyzet ellenére is tiszteletben tartsuk mások személyes terét, amennyire csak lehet, és ne akadályozzuk egymás biztonságos utazását. Ezt már az egészen kicsi gyerekeknek is meg kell tanítani, hogy ne fordulhasson elő az alábbihoz hasonló eset.

Egy Isabel nevű felhasználó osztotta meg a Twitteren a következő történetet, melynek a New York-i metrón volt szemtanúja a minap. Egy kiskamasz fiú felnőtt kísérőjével utazott a szerelvényen, lábát az ülésre feltéve, amikor a metró egy forgalmas megállóhelyre érkezett. Sokan felszálltak, és, mivel minden ülőhely foglalt volt, elvárható lett volna, hogy a gyermek levegye a lábát, hogy más is le tudjon ülni. Mivel a fiú ezt kérésre sem tette meg, egy férfi váratlan, de hatásos módszerrel lépett közbe, amit Isabel fotókkal és egy rövid videóval is dokumentált. Íme


A kisfiú és a kísérője is teljesen belefeledkezett a saját okostelefonjába. Amikor többen felszálltak, és szükség lett volna a helyre, megkérték, hogy vegye le a lábát, ő azonban nem is reagált.

Ekkor egy férfi, aki megelégelte a helyzetet, egyszerűen leereszkedett, és finoman ráült a fiú lábára, hátha ettől észreveszi magát.

A módszer bevált, a gyerek sértődötten és meglepetten bár, de levette a lábát az ülésről, és máshogy helyezkedett.

Hamarosan mindenki visszatért a telefonjához, de a kisfiút az arckifejezéséből ítélve azért kizökkentették a történtek. A lába helyére ketten is le tudtak ülni.

Hasonló cikkek

Ennyit változott VV Era külseje a ValóVilág 9 óta

admin

Budapest szívében, egy fában él a hajléktalan

admin

Drámai szakítás: teljesen a padlóra került Ganxsta Zolee – A barátai aggódnak a rapperért

admin

A rendőrség a lakosság segítségét kéri egy eltűnt kislány ügyében

admin

Így számolják ki ezután az új nyugdíjakat

admin

Nyitott kapunál cigiznek a magyar VIP-börtön rabjai – videó

admin