Image default
Hírek Poltika

A nép egyszerű fia: 17 milliárd forintba került az adófizetőknek Orbán Viktor magánrepülője

Az elmúlt két évben a Magyar Honvédség két Airbus 319-es és két Falcon 7X repülőgéppel gazdagodott. A kormány következetesen titkolja a honvédségi repülőgép-beszerzések költségeit, azonban a Népszava megnézte a az érintett cég mérlegét, amiben érdekes adatra lettek figyelmesek.

Az első Falcon tavaly augusztusban szállt le némileg váratlanul a kecskeméti katonai repülőtéren és viszonylag gyors honosítás után a Magyar Honvédség állományába került. Már ekkor lehet tudni, hogy legalább még egy „futárgép” beszerzését fontolgatja a kormány . A Zoom.hu derítette ki, hogy a hiányzó üzleti gép a honvédelmi minisztérium egyik cégének a HM EI Zrt. tulajdonában van és polgári gépként vették nyilvántartásba.

A Népszava a cég mérlegben talált egy 13,7 milliárd forintos tételt – ami az egyik Falcon árára utalhat. Ugyanis a cég által vásárolt áruk készletértéke 2017-ről, 2018 végére 15,5 milliárd forintra emelkedett, ami 13,7 milliárddal magasabb a nyitóállománynál. Az elmúlt években ezen a soron rendre pár száz millió forintnyi készletet számoltak el, így a tíz milliárdot jócskán meghaladó növekedés egyik évről a másikra több, mint figyelemre méltó. A cég üzleti beszámolójából annyi derül ki, hogy a 13,7 milliárd forintos növekedés – amely pontosan megegyezik egy használt Falcon becsült árával – „kereskedelmi áruügylet” következménye.

A lap hiába kérdezte a minisztériumot, a HM sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesülést a szokásos indoklással: az adatok nem nyilvánosak.

A luxusrepülőnek hadászati képességei nincsenek.

Hasonló cikkek

Magyarország 2019: Rosszul lett egy 17 éves cukorbeteg lány, magára hagyták, egy járókelő sem segített

admin

ITT A VÉG? – Ég az Amazonas, már az űrből is látszik

admin

Megtagadta a sofőr a továbbutazást az arcát elfedő nőtől

admin

Egy szamár és egy kecske utazott a MÁV egyik járatán, le is videózták őket

admin

Egyre több vezető közgazdász figyelmeztet a válságra

admin

Félmilliós fizetésért várják a magyarokat az osztrák Mekiben

admin