Image default
Hírek

A MÁV közleménye:Emeletes vonatok állnak forgalomba Magyarországon

A MÁV közleménye szerint 2019 tavaszától emeletes motorvonatok fognak járni Magyarországon: a Budapest-Vác és Budapest Szolnok vonalakon.

Összesen 40 Stadler KISS típusú vonatot vett a magyar vasút egy svájci vállalattól, melyek pár hónap múlva már forgalomba is állnak. Az új villamosüzemű motorvonatokon 600 ülőhely van, 160 kilométer/órás sebességgel tudnak menni, vonatonként 12-36 biciklit lehet majd szállítani rajtuk, utasszámlálóval és leszállásjelzővel vannak ellátva. Emellett természetesen van rajtuk konnektor, wifi, klíma és digitális utastájékoztató is.

Ajtajai a peronnal egy szintben vannak, tehát a mozgáskorlátozottak is könnyedén használhatják a szerelvényt. A vonatokon 4 kerekesszék elhelyezése biztosított, 3 hagyományos, és 1 mozgássérült WC kap bennük helyet, illetve GPS-alapú, alkalmi információkat is közlő képernyős és hangos utastájékoztatás is biztosítva van az utasok számára.

Az új KISS (CSÓK) vonatokat a Budapest–Vác–Szob és Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vasútvonalakon állítják majd forgalomba. A tervek szerint a hétvégi időszakban az utasok nemcsak Budapest elővárosában találkozhatnak az új motorvonatokkal, hanem egyes kiemelt forgalmú távolsági vonalakon is: iskolaidőszakban Debrecen és Nyíregyháza térségében, a nyári szezonban pedig a Dél-Balatonnál és a Velencei-tónál. Bevallom őszintén én már alig várom, hogy kipróbálhassam az új „CSÓK” vonatokat. És ti?

Hasonló cikkek

Riasztás: 100 km/órás széllel csap le a hidegfront a hét utolsó napján – 14 megyére adtak ki riasztást

admin

Így zajlott le Andy Vajna temetése Los Angelesben – Nem hinné, kik voltak ott – exkluzív videó

admin

Benzines kannákat kerülgettek, cigizve bicikliztek, hárman rugdostak egy labdát a milliókból szervezett “sportnapon”

admin

Kiderültek a részletek,megvan mennyi pénzt adnak a falusi CSOK-ra. Gulyás Gergely elárulta a részleteket

admin

Kamuelvonón volt Curtis ahol vitaminkúrával és szaunával gyógyítják a kokain függőséget

admin

Várandós kismama mellett robbant fel a kazán, a magzat mentette meg az életét

admin