Image default
Hírek

A MÁV közleménye:Emeletes vonatok állnak forgalomba Magyarországon

A MÁV közleménye szerint 2019 tavaszától emeletes motorvonatok fognak járni Magyarországon: a Budapest-Vác és Budapest Szolnok vonalakon.

Összesen 40 Stadler KISS típusú vonatot vett a magyar vasút egy svájci vállalattól, melyek pár hónap múlva már forgalomba is állnak. Az új villamosüzemű motorvonatokon 600 ülőhely van, 160 kilométer/órás sebességgel tudnak menni, vonatonként 12-36 biciklit lehet majd szállítani rajtuk, utasszámlálóval és leszállásjelzővel vannak ellátva. Emellett természetesen van rajtuk konnektor, wifi, klíma és digitális utastájékoztató is.

Ajtajai a peronnal egy szintben vannak, tehát a mozgáskorlátozottak is könnyedén használhatják a szerelvényt. A vonatokon 4 kerekesszék elhelyezése biztosított, 3 hagyományos, és 1 mozgássérült WC kap bennük helyet, illetve GPS-alapú, alkalmi információkat is közlő képernyős és hangos utastájékoztatás is biztosítva van az utasok számára.

Az új KISS (CSÓK) vonatokat a Budapest–Vác–Szob és Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vasútvonalakon állítják majd forgalomba. A tervek szerint a hétvégi időszakban az utasok nemcsak Budapest elővárosában találkozhatnak az új motorvonatokkal, hanem egyes kiemelt forgalmú távolsági vonalakon is: iskolaidőszakban Debrecen és Nyíregyháza térségében, a nyári szezonban pedig a Dél-Balatonnál és a Velencei-tónál. Bevallom őszintén én már alig várom, hogy kipróbálhassam az új „CSÓK” vonatokat. És ti?

Hasonló cikkek

Hatalmas bajban a Hauwei – minden nagyobb gyártó kihátrál mögülük

admin

Az újból megházasodott Demcsák Zsuzsa

admin

Tömegbaleset történt az M0-son: három autó és egy kisteherautó ütközött, torlódásra lehet számítani

admin

Vadidegen férfiakkal feküdt le az ismert magyar énekesnő

admin

Meglehet a Fidesznek az újabb kétharmad holnap

admin

Durva jégesővel és viharral robban be a jövő hét

admin