Image default
Hírek

A Fidesz szerint a szocialisták szétverték az egészségügyet

Ha a szocialistákon múlik, már egészségügyi dolgozó sem lenne – reagált a Fidesz Korózs Lajos nyilatkozatára.

“Ha a szocialistákon múlik, már egészségügyi dolgozó se lenne, mert kormányzásuk alatt hatezer orvost és ápolót tettek az utcára és üldöztek el a pályáról és az országból. Aki maradt, azt is megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták és elvettek tőlük egyhavi bért.”

A Fidesz-KDNP közleménye szerint a kormányzásuk óta átfogó béremelés indult az egészségügyben, az ágazati szakdolgozók bére 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emelkedik.

Hozzáteszik: egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező, OKJ végzettségű ápoló átlagkeresete 2010-ben 172 ezer forint volt, most 343 ezer forint. Ugyanennyi munkaviszonnyal középfokú szakmai végzettség esetén 148 ezer forintról 261 ezer forintra, felsőfokú végzettségnél 223 ezer forintról 421 ezer forintra emelkedett az átlagkeresete.

A mentők bére ennél is nagyobb mértékben, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bére pedig 207 ezer forinttal nőtt – hangsúlyozták.

“Az a célunk, hogy a kiszámítható béremelés ezután is folytatódjon az egészségügyben, és a dolgozók anyagi megbecsülése mellett a munkafeltételeik is javuljanak a kórház- és rendelőfejlesztéseknek köszönhetően.”

Forrás: Sztárklikk

Hasonló cikkek

Tragédia: összeesett és meghalt a szakolcai pályán egy tehetséges, 14 éves focista fiú

admin

Kimondta a Kúria: átverte az embereket a Fidesz-KDNP

admin

Ismét lebukott a dunaharaszti disznómolesztáló, most egy lóval fajtalankodott

admin

Annyira lopják az EU-támogatásokat, hogy különjelentést adott ki az uniós számvevőszék

admin

Rengeteg magyar fiatalt keresnek: 300 ezres fizetés, végzettség sem kell

admin

Sikerült megállítani Brüsszelt! Csökkenti az agrártámogatásokat az EU!

admin