Image default
Hírek

A Fidesz szerint a szocialisták szétverték az egészségügyet

Ha a szocialistákon múlik, már egészségügyi dolgozó sem lenne – reagált a Fidesz Korózs Lajos nyilatkozatára.

“Ha a szocialistákon múlik, már egészségügyi dolgozó se lenne, mert kormányzásuk alatt hatezer orvost és ápolót tettek az utcára és üldöztek el a pályáról és az országból. Aki maradt, azt is megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták és elvettek tőlük egyhavi bért.”

A Fidesz-KDNP közleménye szerint a kormányzásuk óta átfogó béremelés indult az egészségügyben, az ágazati szakdolgozók bére 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emelkedik.

Hozzáteszik: egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező, OKJ végzettségű ápoló átlagkeresete 2010-ben 172 ezer forint volt, most 343 ezer forint. Ugyanennyi munkaviszonnyal középfokú szakmai végzettség esetén 148 ezer forintról 261 ezer forintra, felsőfokú végzettségnél 223 ezer forintról 421 ezer forintra emelkedett az átlagkeresete.

A mentők bére ennél is nagyobb mértékben, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bére pedig 207 ezer forinttal nőtt – hangsúlyozták.

“Az a célunk, hogy a kiszámítható béremelés ezután is folytatódjon az egészségügyben, és a dolgozók anyagi megbecsülése mellett a munkafeltételeik is javuljanak a kórház- és rendelőfejlesztéseknek köszönhetően.”

Forrás: Sztárklikk

Hasonló cikkek

Tragédia a vasúti átjáróban: egy nő és három gyerek vesztette életét

admin

Agyonlőttek a rendőrök egy agresszív férfit Abdán,a mentősök kérték a rendőrök segítségét egy beteghez, aki bozótvágóval a kézben fogadta őket.

admin

Szijjártó:Iskolákat építünk kórházakat támogatunk,templomokat újítunk fel Afrikában és a közel keleten

admin

A jövő elkezdődött: egy fegyveres repkedett légdeszkán a párizsi katonai parádén-Videó

admin

Csúszik Ambrus Zolit temetése, nem volt egy fillér félre tett pénze sem, a lánya fogja eltemetni

admin

Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

admin