Image default
Egyéb

35 milliós kártérítést kért a Hableány elhunyt kapitányának családja

A dunai hajóbalesetben 28 ember vesztette életét, akik között volt a Hableány magyar hajóskapitánya és matróza is. A halálos áldozatok családtagjai mellett természetesen a magyar személyzet családja is részesül a kártérítésben. A hajóskapitány, Lombos László lánya az ügyvédjével már be is nyújtotta a Hableányt üzemeltető társaságnak a 35 millió forintos igényét. A hatalmas összegre azért is lenne szüksége, mert a fiatal lány egy olyan költséges képzésre járt, amit elhunyt édesapja támogatása nélkül képtelen volt folytatni – tudta meg a Ripost.

„A munkabaleset miatt peren kívül igényeltünk a Panoráma Decktől egy összeget, aminek még nem történt meg a kifizetése” – erősítette meg dr. Gulyás Krisztián a lap információit, majd hozzátette: „Ellenben a cég a baleset után átutalt a családnak egy gyorssegélyt, amiből fedezni tudták a hirtelen kiadásaikat. Nemrégiben pedig megegyeztünk, hogy közösen indítunk polgári jogi pert a Viking Cruises ellen. Tőlük már jelentősen többet fogunk kérni, mint a munkáltatótól”.

A Panoráma Deck hajótársasága is elkezdte számba venni, mennyi kár érte őket a Margit híd alatt bekövetkezett szerencsétlenség miatt. Az összeg, amit végül igényelhetnek, akár az egymilliárd forintot is meghaladhatja. 

„Konkrét összeget még nem tudok mondani, ugyanakkor sejteni lehet, hogy nem lesz apró tétel. A cég a 22 éve épített brandjét veszítette el a baleset miatt. A forgalmuk 40 százalékkal visszaesett a Hableány tragédiája óta. 5-6 hajójukat is ki kellett állítani a forgalomból, mert az utazási irodák június óta egyszerűen nem szerződnek 100 fő alatti hajóra. Tavaly még szép nyereségük volt, az idén ennek az összegnek a dupláját könyvelhetik el veszteségként. És akkor még nem vettük számításba magának a Hableánynak az árát, ami 100 millió forint, a temetés költségeit, és azt a kártalanítást sem, amit a munkahelyi balesetek miatt ki kell fizetni a cégnek” – nyilatkozta a lapnak dr. Sógor Zsolt, a Hableány tulajdonosának ügyvédje.

Még csak a jéghegy csúcsa, amire számíthat a szállodahajó svájci tulajdonosa, ugyanis a hajóskapitánynak további két gyermeke is van, akik szintén élhetnek kártérítési igényükkel, akár ugyanennyi összegre, ráadásul az elhunyt matróz, Pethő János két gyermeke is benyújthatja jogos kártérítési igényét. 

Hasonló cikkek

Fehér Balázs állítja, vele és kedvesével is flörtölt a Nyerő páros két versenyzője

admin

„Négy zsaru kellett ahhoz, hogy lefogják” – Megdöbbentő részletek derültek ki a Tolna megyei halálos gázolásról – fotók

admin

Nagyrészt a helytelen lakossági tüzelés felel a légszennyezettségért

admin

Megvannak a Nyerő páros második kiesői: nekik kellett távozni a villából

admin

Szász Marcit csodagyerekként ismertük meg – 32 évesen most így él

admin

Megmutatta egyhetes kisbabáját a Jóban Rosszban színésznője, Papp Annamária

admin