Image default
Hírek Poltika

14 milliót küldtek Hernádnak a sportpálya kerítésére, de semmi nem lett belőle, a pénz viszont eltűnt, nyomozás nem indul mert “nem nagy tétel”

Az MLSZ a kamatokkal együtt összesen több mint 18 millió forintot kér vissza a HSE-től.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a sportszövetség közel húszmillió forintot követel vissza a Hernádi Sportegyesülettől (HSE) a korrupciós botrányba fulladt tao-támogatás miatt – közölte honlapján a Liberálisok párt.

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke fordult közérdekű adatigényléssel a Magyar Labdarúgó-szövetséghez, amelyben arra a kérdésre várt választ, hogy az MLSZ rendben találta-e a Hernádi Sportegyesület tao-pályázatának elszámolását.

Erre válaszul Vági Márton, az MLSZ főtitkára arról tájékoztatta a liberális politikust, hogy az MLSZ összesen 14 747 435 forint támogatást utalt át a HSE részére. A szövetség álláspontja szerint a támogatás felhasználásának jogszerűsége nem minden esetben volt megállapítható, az MLSZ a felszámított büntetőkamatokkal és a jegybanki alapkamattal összesen 18 491 682 forint visszafizetését írta elő a HSE számára.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a tao-támogatás több mint háromnegyed részéről, 11 281 282 forint összegről semminemű elszámolást nem küldött a HSE az MLSZ részére.

A Chladek Tibor által tett büntetőfeljelentés révén már korábban napvilágra került, a HSE teljesítés nélkül kifizette a kerítés felépítésére szánt tao-támogatás jelentős részét a nyíregyházi M&N Fogtechnikai Bt.-nek, amely cég egyébként korábban semminemű építőipari referenciával nem rendelkezett. A Liberálisok szerint a nyíregyházi cég a szabálytalanul előre megkapott közpénzzel köddé vált, a kerítés sosem épült meg – igaz, a tervezett kerítés egy részét Hernád Nagyközség Önkormányzata saját forrásból megépíttette.

Az ügy kapcsán Chladek Tibor, aki a Liberálisok és az MSZP közös hernádi polgármester-jelöltje lesz az őszi önkormányzati választásokon, azt is elmondta korábban, hogy a település történetében példátlan korrupciós botrányról van szó. Az ügyben a NAV Bűnügyi Főigazgatósága folytat nyomozást a Liberálisok feljelentése nyomán – írták.

Hasonló cikkek

Újabb választási drogügy pattant ki – “füves cigarettáért szavaztak egy magyar faluban?

admin

1 órája jött a hír : Súlyos a helyzet! ROSSZABBODOTT AZ ÁLLAPOTA, ÉLETMENTŐ MŰTÉTET HAJTOTTAK VÉGRE a MAGYAR ÉNEKESEN!

admin

A rendőrség a lakosság segítségét kéri!!Iskolába indult, aztán eltűnt a magyar fiú

admin

Hiába próbálta hívni a családját – Műtétje alatt lopták el a telefonját a szombathelyi kórházban a balesetet szenvedett anyának

admin

ÚJRA ITT VAN!!! Szóljatok, akinek tudtok!! Családi házba költözhet teljesen ingyen, akár családjával, akár egyedül is és még munkalehetőséget kap, Ezeken a magyar településeken – Ekkora segítségre még nem volt példa ezelőtt Magyarországon! Osszátok!

admin

Rákkeltő azbesztes babahintőport dobott piacra a Johnson&Johnson

admin