Image default
Élet Receptek

10 magyar kaja, amitől totál kiborulnak a külföldiek

Vannak dolgok, ételek, szokások, amik úgy fest, csak nekünk természetesek – például a sok tejföl, vagy a rántás. Nézzük, külföldi szemmel mi számít valóban meglepőnek.

1. Mindent zsiradékon pirított hagymával kezdünk

Állítólag rengeteg külföldi kiakad azon, hogy nálunk nemcsak a magyaros pörköltek, raguk, hanem mondjuk egy leves vagy sok egytálétel is úgy indul, hogy „piríts meg hagymát zsiradékon”.

2. Paprikamánia

Úgy tűnik, a külföldiek előtt is beigazolódni látszik a paprika-hagyma-zsír szentháromsága. Mindenbe teszünk paprikát, vagy frissen, vagy őrölten, vagy erős paszta formájában – lecsó, paprikáskrumpli, pörköltek, gulyás, stb.

3. Tejfölmánia

Minden tetejére rárakjuk, ha tehetjük – ezt személyes tapasztalatból állítom én is, több függőt is ismerek. Megy a csirkepaprikásra, a bablevesbe, a rakott krumplira, a túrós tésztára, a gombapörköltre, a lángosra, a rakottasokra, a majonézes salátákba, de kenyérre, sőt, smack levesbe is! (Láttam.) Az pedig köztudott, hogy igazi magyar tejfölt sehol máshol sem kapunk – a sour creme vagy creme fraiche hasonlóak, de egyik sem az az igazi magyar íz.

HIRDETÉS

4. Túró

A másik furcsaság – a darabos magyar túró elég megosztó a külföldiek körében, főleg, hogy egész sok mindenbe belekerül, akár sósan, akár édesen is. A túrórudiról nem is szólva – a cukros-csokis túrórúd elég sokaknál kiüti a biztosítékot, akik nem azon nevelkedtek, mint mi.

5. Belsőségek

Csirkeláb a levesben. Pacal. Velő. Zuza. Szív. Máj. Kakashere. Mi mindent megeszünk.

6. Zsírevés

Sok külföldi szintén megütközik rajta, hogy gyakorlatilag szilárd halmazállapotú zsírt kenünk a kenyerünkre, de a zsírszalonna sem kivétel ezalól. A bacon viszont az – azért, mint tudjuk, világszerte rajonganak mások is.

HIRDETÉS

7. A disznóvágás furcsaságai

Véres hurka, sült vér, disznósajt, vesevelő, kocsonya. Többen megértjük a szörnyülködést.

8. Kenyér kenyérrel

Igen, mert van, aki még a nokedlis pörkölthöz vagy a tésztaételekhez is harapja. Meg a levesekhez. Vagy köret mellé. Miért? Kérdezik sokan.

9. MÁK – bármin

A nyugati országokban a mákgubó teljesen összekapcsolódik a mákteával, ópiummal, heroinnal, ezért számukra elrettentő, ha meglátják, hogy mi rászórjuk a tésztára, vagy kenyerek, zsömlék tetejére.

10. Színes, édes, hideg levesek az étkezés elején

Meggyleves – a receptért katt!

Miért? Miért nem sós és forró, húsos, zöldséges, stb, miért hideg, rószaszínű és édes??

Hasonló cikkek

A Románok szerint az első ember románul beszélt – tanulmánnyal is próbálják alátámasztani

admin

Űrkutatásért felelős miniszteri biztos: Ideje hogy Magyarország is űrhajót lőjön a világűrbe

admin

Betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával!

admin

Bögrés kalács kakaósan és diósan – mennyei! Mentsd el a receptet!

admin

5 FONTOS TÉNY AMIT TUDNOD KELL A VÉRCSOPORTODRÓL

admin

Még a nagyimtól tanultam ezt az egyszerű trükköt: azóta mindig ezt alkalmazom, és sosem dugul el a lefolyóm

admin